DOBRO PAZITE: Vaš WhatsApp račun hakeri mogu blokirati i na daljinu

Ranjivost se može iskoristiti čak i ako ste omogućili dvostepenu provjeru autentičnosti za svoj WhatsApp račun.

  • HiTec

  • 16. Apr. 2021  16. Apr. 2021

  • 0

WhatsApp ima ranjivost koja napadaču može omogućiti da na daljinu suspendira vaš račun pomoću telefonskog broja, a taj nedostatak, prema riječima sigurnostih stručnjaka, postoji već dulje vrijeme.

Kako se upozorava, velik broj korisnika WhatsAppa je u opasnosti, jer udaljeni napadač može deaktivirati WhatsApp na vašem telefonu, a zatim vam ograničiti njegovo ponovno aktiviranje, piše Gadgets.gdtv.com.

Ranjivost se može iskoristiti čak i ako ste omogućili dvostepenu provjeru autentičnosti za svoj WhatsApp račun, a omogućava napadaču da unese vaš telefonski broj na WhatsApp instaliranom na njegovom telefonu. To, naravno, neće omogućiti pristup vašem WhatsApp računu ako napadač ne dobije šestocifreni registracijski kod koji ćete dobiti na telefon.

Višestruki neuspjeli pokušaji prijave pomoću vašeg telefonskog broja također će na 12 sati blokirati unose koda na WhatsApp instaliranom na telefonu napadača, ali on tada može zatražiti deaktivaciju računa.

Ono što treba je nova mail adresa i izjava da je telefon bio ukraden, nakon čega se račun deaktivira. 

Kako biste ovo izbjegli, poručili su iz Whatsappa, koji koristi više od dvije milijarde ljudi, u dvostepenoj identifikaciji navedite svoj e-mail. 

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...