IMA I ON SVOJE ADUTE: Ovo je video za obuku prodavača Yuga u Americi

Video otkriva sve adute Yuga u pohodu na Ameriku.

  • Auto

  • 16. Apr. 2021  16. Apr. 2021

  • 0

Ako ste se ikada pitali kako je Yugo predstavljen Amerikancima, ovaj video bi vam mogao štošta otkriti i razjasniti.

Osim što je predstavljen kao najjeftiniji novi auto na tržištu, neki od aduta su bili jeftino održavanje, pouzdanost i za američke uvjete mizerna potrošnja. 

Ovaj video u više od deset minuta otkriva šta to Yugo može još ponuditi i kako ga učiniti privlačnim potencijalnim kupcima.

Vraćamo se u 1980-e, a Yugo se u Americi nudi u baznom GV izdanju s 1,1 motorom od 55 konjskih snaga, odnosno sportskom GVX izdanju s 1,3 motorom i maksimalnih 65 KS.

Potonji ima petostepeni mjenjač, kvalitetnija sjedala i tapecirung te atraktivniju vanjštinu - sve što znaju svi oni koji su odrasli s ovim automobilom. 

Ameri saznaju kako Yugo nanovo definira pojam baznog transportnog sredstva. Nudi otvaranje poklopca motora iznutra, signalne lampice, ali i klimatizaciju. Što sve može i koje još kvalitete donosi iz tadašnje Jugoslavije, pogledajte u nastavku. 

(Index Auto) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...