I MOURINHO SE HVATAO ZA GLAVU: Spektakl u Engleskoj, Tottenham vodio protiv Evertona pa na kraju jedva iščupao bod, pogledajte golove

Sjajnu utakmicu u 32. kolu engleske Premier lige odigrali su na Goodison Parku Everton i Tottenham, a na kraju je susret okončan rezultatom 2:2.

  • Sport

  • 17. Apr. 2021  17. Apr. 2021

  • 0

Everton je bio nešto konkretniji i bolji, ali su prvi do gola stigli gosti iz Londona, i to u 27. minuti meča.

Harry Kane je dobro pratio akciju svog tima. Našao se usamljen pred golom Jordan Picfkorda, a on ovakve poklone ne propušta i zabio je za 0:1.

Kratko je trajalo slavlje gostiju. Samo četiri minute kasnije dosuđen je penal za Everton, a precizan izvođač bio je Gylfi Sigurdsson za 1:1.

Everton je potom stvorio nekoliko opasnih šansi pred golom Spursa i Jose Mourinho je morao biti zadovoljan što je na odmor njegov tim otišao rezultatom 1:1.

I u nastavku smo mogli vidjeti zaista odličan meč s obje strane. Stvoren je veliki broj šansi, a u 62. minuti Everton je stigao do preokreta.

Sigurdsson je zabio pogodak za 2:1. Pratio je odlično akciju i asistenciju Colemana pretvara u gol.

Sedam minuta kasnije, Tottenham je poravnao. Harry Kane je u 69. minuti meča zabio svoj 21. gol sezone i izjednačio rezultat na 2:2.

Do kraja meča, oba tima su mogla da zabiju za pobjedu. Ipak, ostalo je 2:2 i obje ekipe su osvojile po bod.

Za trenerao gostiju Josea Mourinha još je gore što se povrijedio Harry Kane. Stradao mu je zglob i napustio je meč u samom finišu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...