PRINC PHILIP DANAS ĆE BITI SAHRANJEN: Objavljeni detalji ceremonije

Ceremonijalna kraljevska sahrana održat će se u Kapeli svetog Đorđa sa početkom u 15 sati po lokalnom vremenu.

  • Svijet

  • 17. Apr. 2021  17. Apr. 2021

  • 0

Princ Philip, koji je preminuo 9. aprila u 99. godini, danas će biti sahranjen u Windsoru. Britanski mediji objavili su detalje današnje ceremonije.

Sahrana će biti održana u Windsoru, a prisustvovat će samo 30 gostiju. Ceremonija će biti prenošena putem televizije. Kako piše "Daily Mail", ceremonija će trajati 50 minuta.

Ceremonijalna kraljevska sahrana održat će se u Kapeli svetog Đorđa sa početkom u 15 sati po lokalnom vremenu.

Kovčeg će danas biti premješten iz privatne kapele u Državni ulaz dvorca u Windsoru. Land Roverom će biti prevezen do kapele. Na vječni počinak ispratit će ga muzika orkestra "Gernadirske garde" te osoblje Kraljevske mornarice, Kraljevskih marinaca, Gorštaka, Kraljevskog puka Škotske i Kraljevskih avionskih snaga. Iz pušaka će sve vrijeme biti ispaljivani počasni plutoni i oglašavat će se zvono iz zvonika kule.

U kapelu će moći ući samo članovi kraljevske porodice i vojvodin privatni sekretar. Tačno u 15 sati, kada počne ceremonija, širom Velike Britanije bit će odražana minuta šutnje.

Na ulicama Londona će stajati hljade vojnika, kao i hiljade policajaca.

Počasni polutoni bit će ispaljeni širom Velike Britanije, i to tačno 41 metak s razmakom od minutu. Isto će činiti i brodovi Kraljevske mornarice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...