JANŠA SE "ČUPA" NA LJUBIĆA: "Hrvatski političar u BiH jasno ukazao da bi non-paper o podjeli BiH mogao..."

Slovenski premijer Janez Janša zadnjih nekoliko dana grčevito se bori da u javnosti minimizira, a u diplomatskim krugovima utiša, usijanu atmosferu zbog objavljivanja skandaloznog "non-papera".

  • Mini market

  • 18. Apr. 2021  18. Apr. 2021

  • 9

Slovenski premijer Janez Janša zadnjih nekoliko dana grčevito se bori da u javnosti minimizira, a u diplomatskim krugovima utiša, usijanu atmosferu zbog objavljivanja skandaloznog "non-papera". Osim toga, mediji bliski slovenskom premijeru svakodnevno sabiru (po bijelom svijetu) sve informacije koje idu u korist kontroverznom političaru. Zbog toga su određeni bosanskohercegovački i hrvatski političari u slovenskim medijima prisutniji nego ikada ranije.

Najbolji uvid u Janšinu borbu pruža njegov Twitter profil. Svakog dana slovenski premijer pratioce izbombardira brojnim tvitovima i retvitovima, a sve češće dijeli linkove hercegovačkih medija bliskih HNS-u i HDZ-u, ili stavove zvačničnika HNS-a.

Tako je nedavno prostor na Janšinom Twitter profilu dobio razgovor Darka Mršića za HDZ-ovu Radiotelevizija Herceg-Bosne, a u svoju odbranu Janša se zatim pozvao i na Božu Ljubića, saborskog zastupnika i predsjednika Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora.

"Hrvatski političar u BiH jasno ukazao da bi non-paper o podjeli BiH mogao doći iz "radionice" slovenačke ljevičarske opozicije, jer joj najbolje odgovaraju komplikacije", retvitovao je Janša stavove Bože Ljubića.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...