ONI SU "SLOMILI" KORONU: Putovanja između ove dvije zemlje od danas su moguća bez karantina...

Ukidanje ograničenja je olakšanje za porodice koje su dugo bile razdvojene zbog pandemije koronavirusa, kao i za turistički sektor.

  • Svijet

  • 19. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 0

Putovanja iz Australije za Novi Zeland od danas su moguća bez karantina, poslije više od godinu dana zabrane zbog pandemije koronavirusa.

Ukidanje ograničenja je olakšanje za porodice koje su dugo bile razdvojene zbog pandemije koronavirusa, kao i za turistički sektor.

Za danas je više hiljada putnika rezervisalo letove između Australije i Novog Zelanda.

Obje zemlje uspješno su zaustavile širenje virusa.

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern rekla je da zdravstveni zvaničnici vjeruju da je rizik prenošenja virusa iz Australije nizak i da su putovanja sada sigurna.

Australija je prethodno dozvolila Novozelanđanima da dolaze u tu zemlju bez boravka u karantinu, ali je Novi Zeland imao oprezniji pristup i od putnika iz Australije zahtijevao da provedu u karantinu dvije sedmice po dolasku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...