BODO WEBER OGOLIO SVE DO KRAJA: "Slovensko predsjedavanje EU ne može donijeti ništa dobro, što se tiče Bosne i Hercegovine..."

Weber smatra i da slovensko predsjedavanje EU ne može donijeti ništa dobro niti može napraviti puno štete ni Bosni i Hercegovini ni Europskoj uniji.

  • Politika

  • 20. Apr. 2021  20. Apr. 2021

  • 4

Slovenija za nekoliko mjeseci preuzima predsjedavanje Europskom unijom, a Bodo Weber, politički analitičar i viši saradnik Vijeća za politiku demokratizacije, naveo je u novom izdanju dijaloške emisije "Plenum" da je uloga predsjedavanja EU značajno smanjena i da je ne treba precjenjivati.

"Mislim da je razlog zbog kojeg je dosta ljudi vjerovalo da taj non-paper zaista potiče iz zvaničnih struktura slovenske vlade, to što je Janez Janša politiku svoje zemlje vodio u pravcu protivnom evropskim demokratskim principima i vrijednostima, u skupinu tzv. iliberalnih država članica. Prema tome, unutar EU imaju velike glavobolje zbog tog predsjedavanja, ali je značaj te uloge dosta manji nego što je bio prije 10-20 godina.

Weber smatra i da slovensko predsjedavanje EU ne može donijeti ništa dobro niti može napraviti puno štete ni Bosni i Hercegovini ni Europskoj uniji.

Kompletno izdanje ovog "Plenuma" pogledajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...