SLOVENAC NA ČELU UEFA-e IDE DO KRAJA: Hoće li Real Madrid biti izbačen iz Lige prvaka!?

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin govorio je za slovenske medije o svim dešavanjima u svijetu fudbala tokom prethodnih dana.

  • Sport

  • 22. Apr. 2021  22. Apr. 2021

  • 0

Čeferin je uspio za sada zaustaviti projekt stvaranja Superlige, a istaknuo je da ga je najviše razočarao predsjednik Juventusa Andrea Angelli.

"Nikad nisam vidio da neko toliko laže", poručio je Čeferin, a to je poprilično pogodilo predsjednika Reala Florentina Pereza, koji je stao u zaštitu svog kolege u stvaranju lige bogatih.

"Želim obrazovanog predsjednika UEFA-e koji ne vrijeđa i koji ne govori onako kako je govorio prije nekoliko dana. Živimo u demokratiji", rekao je predsjednik Real Madrida Florentino Perez u sinoćnjem intervjuu.

Međutim, predsjednik UEFA-e ne mari za Perezove izjave i čvrsto stoji iza svojih riječi

"Ne želi predsjednika poput mene? To mi je još veća satisfakcija da ostanem. On želi predsjednika koji će ga slušati i raditi ono što on želi. Ja pokušavam napraviti samo dobro za svijet fudbala", rekao je Čeferin.

Da nije ugovora o TV pravima, Real Madrid bi zbog stavova svog predsjednika vjerovatno bio izbačen iz polufinala Lige prvaka.

"Male su šanse da se ne odigra polufinalni meč između Real Madrida i Chelseaja. Sezona je u toku i televizije bi tražile odštetu ako se meč ne odigra", poručio je Čeferin.

Ipak, odnosi s određenim klubovima više nikada neće biti isti.

"Vrata UEFA-e su uvijek otvorena, ali će određeni klubovi morati snositi posljedice. Oni su svi članovi naše organizacije, ali s nekim ljudima moj odnos više neće biti iste. Svi su me razočarali, ali recimo da je Barcelona najmanje. Joan Laporta nije imao ništa u svojim rukama i napravio je pravi potez time što je odlučio da članovi kluba odluče o svemu."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...