ITALIJANI U NEVJERICI: Zlatan Ibrahimović potpisao novi ugovor s Milanom, sad je jasno zbog čega je toliko odugovlačio...

Popularni Ibra znao je šta potpisuje, jer je uspio sebi osigurati zaista odličnu platu s obzirom na to da će u sezoni 2021/2022. proslaviti svoj 40. rođendan.

  • Sport

  • 23. Apr. 2021  23. Apr. 2021

  • 0

Italijanski mediji objavili su vijest kako će Ibrahimović zaraditi minimalno 7,5 miliona eura, što je rekordan iznos, pogotovo u vrijeme pandemije koronavirusa.

Taj iznos bi mogao još i narasti u zavisnosti od ispunjenja bonusa pod kojima se podrazumjevaju individualni učinak i eventualni uspjesi ekipe.

Iako je već veteran, pokazao je da i dalje može igrati na vrhunskom nivou, a dokaz za to je činjenica da se nakon pet godina našao ponovo na spisku reprezentacije Švedske.

Ibrahimović je u dresu Milana odigrao ukupno 130 utakmica i zabio 84 gola. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 25 utakmica u svim takmičenjima i uspio zabiti 17 golova.

Do kraja takmičarske godine, preostalo mu je da "Rossonere" odvede u Ligu prvaka, što nimalo neće biti lako, jer Atalanta, Juventus i Napoli pušu Milanu iza vrata.

Ibrahimović je ponikao u dresu Malmea, u karijeri koja traje duže od 20 godina, igrao je još za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, PSG, Manchester United i LA Galaxy.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...