ZAŠTO, GOSPODINE KOEMAN: Pjanić nije usamljen, pogledajte kako je trener Barcelone ponizio još jednog igrača

Barcelona je rutinski stigla do nove pobjede nad Getafeom rezultatom 5:2 te se uključila u utrku za titulu s Atleticom i Real Madridom.

  • Sport

  • 23. Apr. 2021  23. Apr. 2021

  • 0

Utakmica je vrlo dobro počela za Barcelonu. U osmoj minuti, Sergio Busquets pokazao je spektakularno dodavanje Leu Messiju. Argentinac, koji je trenutak ranije pogodio prečku, ubacio je loptu u mrežu. Iznenađujuće, Getafe je odgovorio nekoliko trenutaka kasnije. Nakon greške Oscara Mingueze, lopta je centrirana s lijeve strane, a nekoliko trenutaka kasnije, Clement Lenglet postiže autogol. U 28. minuti novi autogol, ali na suprotnoj strani. Sofiane je zatresao vlastitu mrežu.

Messi potom postiže gol za 3:1, ali Enes Unal s penala smanjuje na 3:2 nakon velike gluposti Arauja. Do kraja utakmice, Araujo se iskupio golom nakon centaršuta Messija iz kornera, da bi konačnih 5:2 postavio Griezmann u sudačkoj nadoknadi golom s bijele tačke.

Katalonci su se vratili na treću poziciju. Imaju 68 bodova, dva manje od Reala i pet manje od Atletica, a obje momčadi iz Madrida odigrale su više utakmica - Kataloncima je odgođena utakmica zbog finala Kupa kralja. Do kraja sezone u La Ligi je ostalo još šest kola.

Španski mediji danas polemišu o potezu Ronalda Koemana. Trener Barcelone bio je bijesan na Minguezu, pošto je ovaj u jednoj akciji otišao skroz naprijed i na taj način rizikovao. Koeman je vikao na svog defanzivca uz napomenu da igraju s tri defanzivca pa ga je ubrzo izveo iz igre.

Kada se ovaj primakao klupi da pozdravi Koemana, Nizozemac kao da ga nije ni vidio. U Španiji su podijeljeni oko ove situacije. Neki kažu da će to za defanzivca biti neprocjenjiva lekcija o poniznosti, drugi, pak, tvrde da se Koeman ponašao na način koji, jednostavno, ne priliči treneru velikog kluba.

Barcelona će u nedjelju gostovati Villarrealu i pokušat će da novom pobjedom zadrži korak za Atleticom te se i dalje u Kataloniji nadaju tituli, a olakšavajuća im je okolnost da nemaju nastupe u Evropi i da su nedavno osvojili Kup kralja, što je prvi trofej za Koemana od imenovanja za trenera ljetos.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...