PJANIĆ JE TREBAO PRIČEKATI SAMO NEKOLIKO DANA: Ronald Koeman pred otkazom, Barcelona čeka legendu kluba…

Katalonci imaju dvije pobjede i dva remija, a ovo im je bila prva utakmica nakon teškog poraza od Bayerna u Ligi prvaka (0:3).

  • Sport

  • 21. Sep. 2021  

  • 2

U susretu 5. kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je u ponedjeljak na svom stadionu protiv Granade odigrala 1:1, a izjednačujući pogodak zabila je u 90. minuti.

Granada je povela preko Domingosa Duartea već u 2. minuti. Unatoč stalnom pritisku i dobrim prigodama, Barca nikako nije uspijevala zatresti mrežu protivnika sve do 90. minute, kada je za 1:1 pogodio Ronald Araujo.

Barcelona je imala 77 posto posjeda lopte, 17 udaraca prema golu, šest u okvir, te 12 kornera, no ponovno je ostala bez pobjede. Nakon četiri odigrana kola, Katalonci imaju dvije pobjede i dva remija, a ovo im je bila prva utakmica nakon teškog poraza od Bayerna u Ligi prvaka (0:3).

Vodeći Real Madrid ima 13 bodova, drugi je Atletico Madrid s 11, a Valencia i Real Sociedad imaju po 10 bodova. Barcelona s utakmicom manje je sedma s 8 bodova, dok je Granada 17. s tri boda.

Sasvim je izvjesno kako će, nakon povratka s posudbe, Miralema Pjanića u Barceloni dočekati novi trener, a već sada se spekulira kako bi to mogao biti legendarni Xavi Hernandez, koji bi na klupi trebao zamijeniti neuspješnog Ronalda Koemana.

No, u slučaju da se ne aktivira Koemanova treća godina ugovora za sezonu 2022/23, Barcelona će nizozemskom treneru morati isplatiti šest miliona eura odštete.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...