BEZ MLJEVENOG MESA: Sarma kakvu još niste probali, a tražit ćete još

Pred vama je recept za drugačiju sarmu nego što ste do sada pravili.

  • Gastro

  • 23. Apr. 2021  23. Apr. 2021

  • 0

Sastojci:

3 krompira

1 manja glavica crvenog luka

3-4 čehna beijlog luka

2 jaja (izbacite kad postite)

1 šaka riže

nekoliko režnjeva suhog mesa

1 glavica kiselog kupusa

1 kašičica crvene paprike

na vrh kašičice bibera

1 kašičica soli

1 kašičica začina

Sastojci za zapršku:

Malo ulja

1 kašika brašna

1 kašičica mljevene crvene paprike

Priprema:

Očistite crveni i bijeli luk, a zatim i krompir. Narendajte krompir i bijeli luk, a crveni luk nasjeckajte. Sitno nasjeckajte suho meso. Dodajte biber, mljevenu crvenu papriku, so i začin te sve dobro promiješajte.

Odvojte listove kiselog kupusa, svakoj odrežite tamnu trulež i punite nadjevom i motajte. Napunite posudu sarmom, na vrh stavite jedan list zelja te sve zajedno zalijte vodom. Sarmu poklopite manjim tanjirićem i poklopcem i ostavite da se kuha.

Pred kraj dodajte zapršku od ulja, brašna i crvene mljevene paprike.

Uživajte!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...