Gastro
VRIJEME JE ZA KRALJICU ZIMSKE TRPEZE: Napravite sarmu od kiselog kupusa na tradicionalni način i oduševite ukućane (VIDEO)
23. Nov. 20200
Pred vama je recept za drugačiju sarmu nego što ste do sada pravili.
Gastro
23. Apr. 2021 23. Apr. 2021
0
Sastojci:
3 krompira
1 manja glavica crvenog luka
3-4 čehna beijlog luka
2 jaja (izbacite kad postite)
1 šaka riže
nekoliko režnjeva suhog mesa
1 glavica kiselog kupusa
1 kašičica crvene paprike
na vrh kašičice bibera
1 kašičica soli
1 kašičica začina
Sastojci za zapršku:
Malo ulja
1 kašika brašna
1 kašičica mljevene crvene paprike
Priprema:
Očistite crveni i bijeli luk, a zatim i krompir. Narendajte krompir i bijeli luk, a crveni luk nasjeckajte. Sitno nasjeckajte suho meso. Dodajte biber, mljevenu crvenu papriku, so i začin te sve dobro promiješajte.
Odvojte listove kiselog kupusa, svakoj odrežite tamnu trulež i punite nadjevom i motajte. Napunite posudu sarmom, na vrh stavite jedan list zelja te sve zajedno zalijte vodom. Sarmu poklopite manjim tanjirićem i poklopcem i ostavite da se kuha.
Pred kraj dodajte zapršku od ulja, brašna i crvene mljevene paprike.
Uživajte!
Svijet
DVIJE ZEMLJE BILE SUZDRŽANE: Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo rezoluciju o uspostavljanju Odbora za mir u Gazi
Prije 6 min0
Šareni svijet
OSIGURAN TV PRIJENOS NA 11 KANALA: Evo gdje možete gledati utakmicu Austrija -Bosna i Hercegovina...
Prije 6 min0
Zdravlje
KONFERENCIJA O KONTROLI PUŠENJA: Sa sve više duvanskih proizvoda novi izazovi
Prije 8 min0
Svijet
IZRAELCI NAPALI PALESTINCE KOD BETLEHEMA: Netanyahu poručio da će se lično pozabaviti tim problemom (VIDEO)
Prije 12 min0
Gastro
OVAJ KOLAČ JE NACIONALNI PONOS KANADE: Bez pečenja gotov u 20 minuta
17. Nov. 20250
Gastro
NAPRAVITE JABUKE U ŠLAFRUKU: Poslužite vruće posipano s malo šećera u prahu, a fine su i hladne
16. Nov. 20250
Gastro
DOBAR IZBOR ZA VEČERU: Napravite kljukušu, a evo kako se priprema krompir i kada se dodaje brašno
Prije 17h0
Gastro
'JESENJI DRAGULJ': Kremasta juha od kestena i tikve će vas ugrijati u ovim hladnim danima
15. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.