SLUČAJ PRIJAVLJEN POLICIJI: Supruga Janeza Janše primila prijeteće pismo

Policija u Celju je, također, potvrdila da je upoznata s anonimnim prijetnjama i da je istraga o slučaju pokrenuta.

  • Regija

  • 23. Apr. 2021  23. Apr. 2021

  • 7

Supruga slovenskog premijera Janeza Janše Urška Bačovnik i doktorica u bolnici u Celju primila je prijeteće pismo u kome je nepoznata osoba prijetila njoj i njenoj porodici.

Ona je pismo dobila u bolnici u kojoj je zaposlena, a slučaj je prijavljen poiliciji, prenosi portal "24UR".

Iz bolnice je za portal potvrđeno da je Bačovnik primila pismo u kome se prijeti njoj i njenoj djeci, ali je navedeno da ne mogu dalje da komentarišu slučaj.

Policija u Celju je, također, potvrdila da je upoznata s anonimnim prijetnjama i da je istraga o slučaju pokrenuta.

Ovo nije prvi slučaj u Sloveniji da su političke ličnosti dobijale prijetnje, piše portal i podsjeća da su na zid kuće lidera Slovenačke nacionalne stranke Zmaga Jelinčića nepoznata lica pisala grafite, a da je sjedište te stranke gađano motornim uljem.

Također, na vratima kuće ministra unutrašnjih poslova Aleša Hojsa neko je napisao "lažov", a na kuću opštinske odbornice Vesne Fabjan iz Črnomelja neko je bacio molotovljev koktel.

Početkom februara, nepoznati počinioci nacrtali su svastike i napisali "korupcija" na zgradi Instituta Iskreni u Ljubljani, a na vratima doma bivšeg slovenskog šefa diplomatije neko je u januaru napisao "pacov".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...