DOBRO SU PROŠLI: UEFA neće kazniti Real Madrid kako je bilo najavljeno

UEFA neće izbaciti Real Madrid iz Lige prvaka. Ovu vijest javila je španska "Marca" nakon što je danas održan sastanak izvršnog odbora krovne kuće evropskog nogometa.

  • Svijet

  • 23. Apr. 2021  23. Apr. 2021

  • 0

Uprkos žestokim kritikama na račun španskih klubova koji i dalje ne odustaju od Superlige, UEFA neće diskvalifikovati Real Madrid iz ovosezonske Lige prvaka.

Real Madrid nastavlja put prema finalu

To znači da će “Kraljevi” igrati dvije polufinalne utakmice s Chelseajem.

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, u izjavama ranije nije odbacivao mogućnost kažnjavanja Reala. Međutim, Izvršni odbor nema moć sankcioniranja Real Madrida, tvrdi "Marca". To znači da će ekipa Zinedinea Zidanea moći nastaviti sanjati finale.

Ostaje samo da se vidi da li će biti ikakve kazne ili disciplinske mjere prema Realu, čiji je predsjednik Florentino Perez idejni autor Superlige.

Laporta: Superliga je imperativ

Joan Laporta, predsjednik fudbalskog kluba Barcelona, izjavio je da uspostava evropske Superlige s ekonomskog aspekta predstavlja imperativ.

U izjavi za katalonsku sportsku televiziju “Esports3”, Laporta je rekao da je inicijativa evropske Superlige projekt koji je još na snazi.

“Evropska Superliga je imperativ. Ali, zadnju riječ imat će članovi kluba. Kao veliki klubovi, doprinosimo sa puno resursa. Moramo biti u stanju pokazati svoju perspektivu o ekonomskoj raspodjeli”, rekao je on.

Dodao je kako bi Superliga trebala biti atraktivno takmičenje, utemeljeno na sportskim vrijednostima.

“Mi smo zagovornici nacionalnih liga. Otvoreni smo za transparentan dijalog s UEFA-om. Siguran sam da će biti dogovora. Treba nam više resursa da bi ovo (Superliga) bio veliki spektakl”, rekao je Laporta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...