NJEMAČKA U BUGOJNU SAVLADALA RUKOMETNE "ZMAJEVE": Odluka o odlasku na Euro pada u Austriji

Gosti su imali dva gola prednosti, ali je BiH do kraja uspjela anulirati zaostatak i pogotkom Prce u posljednjoj sekundi otići na odmor s neriješenim rezultatom.

  • Sport

  • 29. Apr. 2021  29. Apr. 2021

  • 0

Pretposljednju utakmica kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj danas su u Bugojnu igrali naša reprezentacija i favorizirana Njemačka.

Na kraju su, nažalost, nakon velike drame, pobjedu odnijeli gosti iz Njemačke rezultatom 26:24.

Rukometaši BiH veći dio poluvremena pružali su dobar otpor i uspijevali držati rezultatski priključak protiv favorizovanog protivnika. Nijemci su uglavnom imali rezultatsku prednost, ali su izabranici selektora Obrvana, uprkos povremenim problemima u organizaciji napada, uspijevali pronalaziti pukotine u stamenoj odbrani gostiju.

Nijemci su iz brzih kontranapada kažnjavali tehničke greške bh. tima i u 19. minuti poveli s tri gola razlike. No, rukometaši BiH nisu posustajali pa su do 25. minute uspjeli poravnati rezultat, a potom i prvi put povesti (13:12). Ipak, Nijemci su u nastavku ponovo preuzeli igru i preko nezaustavljivog Schillera došli do preokreta i novog vodstva.

Gosti su imali dva gola prednosti, ali je BiH do kraja uspjela anulirati zaostatak i pogotkom Prce u posljednjoj sekundi otići na odmors neriješenim rezultatom.

Slično se igralo i u nastavku, a naš tim je preko Perića u 38. minuti stigao do novog vodstva 18:17. Njemačka je ipak nastavila igrati u dobrom ritmu pa je u posljednjih deset minuta igre ušla prednošću 23:21.

Nijemci su mogli i do +3, ali osam minuta prije kraja Benjamin Burić je odbranio penal Schilleru, nakon čega je njegov brat Senjamin na drugoj strani smanjio rezultat na 23:22.

Uslijedila je dramatična završnica, u kojoj naš tim ipak nije uspio da barem dođe do boda i, uprkos dobroj igri, doživjeli smo poraz, piše "Hayat".

Na Evropsko prvenstvo 2022. godine plasirat će se dvije prvoplasirane ekipe iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...