BIZARNO: Nakon debakla na Europskom prvenstvu u rukometu, reprezentacija Hrvatske sada mora izgubiti utakmicu protiv Njemačke, ukoliko želi…

Porazom od Islanđana hrvatski su rukometaši izgubili šansu za direktan plasman na Olimpijske igre.

  • Sport

  • 23. Jan. 2024  23. Jan. 2024

  • 0

Hrvatska rukometna reprezentacija je u ponedjeljak je izgubila od Islanda na Europskom prvenstvu (30:35) i ostala bez svih izgleda za polufinale. Dio kraja takmičenja je rukometašima Hrvatske ostala još jedna utakmica i to protiv domaćina Njemačke koja se bori za prolazak u polufinale.

Porazom od Islanđana hrvatski su rukometaši izgubili šansu za direktan plasman na Olimpijske igre.

Hrvatska će sada plasman na Olimijske Igre morati tražiti preko kvalifikacijskog turnira, koji mogu izboriti na više načina.

Izravno će se kvalificirati na turnir ako Egipat osvoji prvenstvo Afrike, ali možda ipak neće morati čekati na to. Naime, nakon što je Njemačka u ponedjeljak pobijedila Mađarsku na EP-u, rukometašima Hrvatske sada ne odgovara samo rasplet u kojem Austrijanci prolaze u polufinale Eura.

Ako u polufinale uđe Mađarska ili Njemačka, s kojom igraju posljednju utakmicu, to znači da je Hrvatska sigurno u kvalifikacijama.

A da bi Njemačka prošla u polufinale, mora pobijediti Hrvatsku i to susjedima, vjerovali ili ne, ide u korist.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...