TARIK JE SAMO BLIIJEDO GLEDAO: Takmičar u "Milijunašu" pao na jednostavnom pitanju, kući su ga poslali Mišo i Azra...

Za prelazak drugog praga bila mu je potrebna pomoć znalaca.

  • Show

  • 30. Apr. 2021  30. Apr. 2021

  • 0

Sinoćnja epizoda HTV-ovog kviza "Tko želi biti milijunaš?" zadala je glavobolje takmičarima, i to muzičkim pitanjima.

Kviz je otvorio Marko Glibušić 7. pitanjem za 4.000 kuna. Na raspolaganju je imao sve džokere, a prvog je iskoristio na pitanju za 8.000 kuna. Džoker "zovi" istaknuo je 31-godišnjem zaštitaru kako misli da je Marconi u svom dnevniku 12. 12. 1901. zabilježio signale u 12.30, 1.10 i 2.20 sati. No, ne s apsolutnom sigurnošću.

U ponudi odgovora nalazili su se i Maxwell, Mercalli te Mohorovičić. Isprva je i sam natjecatelj pomislio na Marconija pa je njegovo prezime ponudio kao konačan odgovor krenuvši na osvajanje dvostruko višeg iznosa.

Je li disk, kladivo, koplje ili kugla atletski rekvizit samo jednom bačen do 86,74 metara, trebao je odgovoriti na sljedeće pitanje pritom zatraživši i džokera "pola-pola". Nakon što su njegovom upotrebom u suženom izboru ostali kladivo i koplje, Marko se odlučio za kladivo i zaradio 16.000 kuna.

24sata

Za prelazak drugog praga bila mu je potrebna pomoć znalaca. Naime, nije znao jesu li žišci, kukci čije ličinke uzrokuju velike štete u poljoprivredi, poznati i po nazivu špine, pipe, pumpe ili šipke. Pomogao mu je Bruno naglasivši kako je riječ o pipama.

Nakon toga, na red je došlo i muzičko pitanje za 64.000 kuna. Koncertni album koje grupe počinje uzvicima publike: "Mišo, Mišo, Mišo...", glasilo je ono, a između "Boe", "Filma", "Haustora" i "Azre", Marko je odabrao "Bou". Game-show napustio je sa 32.000 kuna, jer riječ je o koncertnom albumu grupe "Azra" "Ravno do dna", snimljenom 1981. godine u zagrebačkom klubu "Kulušić", kada je publika uzvikivala ime basiste benda Miše Hrnjaka.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...