ŽESTOKA OSVETA PUTINOVOG REŽIMA: Ovaj put se usmjerio na članove Evropskog parlamenta i Evropske komisije

Rusija je zabranila ulazak osam zvaničnika iz EU država, uključujući članove Europskog parlamenta i Europske komisije.

  • Svijet

  • 30. Apr. 2021  01. Maj 2021

  • 1

"Rusija je zabranila ulazak osam dužnosnika iz EU država, uključujući predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija i potpredsjednicu Europske komisije Veri Jourovi", saopćilo je danas rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

Ulazak zabranjen i glavnom tužitelju Berlina

"Europska unija nastavlja politiku jednostranih nelegitimnih restriktivnih mjera, usmjerenih na ruske građane i organizacije", navodi se u saopćenju ministarstva, a prenosi DW.

Glavni državni tužitelj Berlina Jorg Raupach također je među onima kojima je zabranjen ulazak u Rusiju.

EU je u martu izrekla sankcije dvojici Rusa optuženih za progon homoseksualaca u Čečeniji. Prošlog je mjeseca uvela sankcije četvorici visokih ruskih zvaničnika bliskih predsjedniku Vladimiru Putinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...