IDEOLOG "SRPSKOG SVETA" BIJESAN NA CRNOGORSKOG PREMIJERA: "Nije, valjda, da Krivokapić ima namjeru da dovede u pitanje patrijarhov potpis?"

"Krivokapić nastavlja da sluđuje javnost. Iz sata u sat daje sasvim drugačije izjave: da je temeljni ugovor usaglašen, pa da nije usaglašen", saopštio je Aleksandar Raković, aktivista i ideolog "srpskog sveta", blizak Patrijaršiji Srbije.

  • Regija

  • 30. Apr. 2021  01. Maj 2021

  • 0

Kako prenosi portal "Vidovdan", Raković je kazao kako sada "stiže i Krivokapićeva izjava da su samo pretpostavke ko će potpisati Temeljni ugovor u ime Srpske pravoslavne crkve”, a ranije je tvrdio "da se raduje dolasku patrijarha Porfirija koji je izjavio da će potpisati taj ugovor".

 "Postavlja se pitanje kako Krivokapiću nije jasno da je Sveti arhijerejski sinod donio odluku da Temeljni ugovor sa Crnom Gorom potpiše samo patrijarh Porfirije? Pritom, ta odluka je KONAČNA i NE MOŽE SE MIJENJATI. Nije valjda da Krivokapić ima namjeru da dovede u pitanje patrijarhov potpis?"

Temeljni ugovor je napisan Beogradu i dostavljen Krivokapiću, nakon što tamošnji Sinod 11. marta ove godine nije prihvatio tekst ugovora koji je napisan i odobren za života Amfilohija Radovića.

Javnost u Crnoj Gori još nije upoznata sa sadržajem teksta ugovora koji su Krivokapiću poslali iz Beograda, a nominalno iza njega stoje članovi Sinoda – četvorica državljana Srbije i jedan državljanin BiH: Porfirije Perić, mitropolit dabrobosanski Hrizostom Jević, episkop bački Irinej Bulović, episkop šumadijski Jovan Mladenović, episkop kruševački David Perović.

Krivokapić je jučer kazao da dva člana te verzije Temeljnoga ugovora nisu u skladu sa zakonima Crne Gore i najavio odlaganje njegova potpisivanja dok u Srbiji ne izaberu novoga mitropolita crnogorsko-primorskoga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...