KAKAV DEBAKL: Netanyahu ponovno nije uspio formirati vladu, ali ni to za izraelskog premijera nije najgora vijest...

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu nije uspio formirati vladu ni nakon četvrtih parlamentarnih izbora u dvije godine.

  • Svijet

  • 05. Maj 2021  05. Maj 2021

  • 0

Rok za formiranje nove vlade istekao je u utorak, prenosi agencija DPA. Novi neuspjeh Netanyahua daje njegovim političkim protivnicima priliku da dovrše vladavinu 71-godišnjaka, najdugovječnijeg izraelskog čelnika u historiji.

Izrael je u dubokoj političkoj krizi, ali Netanyahu i dalje ostaje na čelu tranzicijske vlade.

Očekuje ga i suđenje za korupciju, ali on odbacuje optužbe.

Izraelski predsjednik Reuven Rivlin sad bi trebao dati mandat za sastavljanje vlade čelniku opozicije Yairu Lapidu iz centrističke stranke Atid. 

Analitičari smatraju da mu to neće biti lak zadatak, a nisu odbačeni ni peti izbori u dvije godine. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...