HRVATSKI EUROPARLAMENTARAC IZGUBIO ŽIVCE: "Nisam ja autor non-papera, TAČNO ZNAM ČIJA JE TO LAŽ!" (VIDEO)

"Takozvane Covid-putovnice važit će godinu dana. Nakon toga bi pandemija trebala biti pod kontrolom", rekao je europarlamentarac iz Hrvatske.

  • Regija

  • 06. Maj 2021  07. Maj 2021

  • 2

"U Europi je sada više cijepljenih nego zaraženih. Cjepiva ima u daleko većim količinama nego prije i možemo s optimizmom kazati da će do konca lipnja ili tijekom srpnja velika većina onih koji žele putovati moći dobiti tzv. covid putovnicu. Onaj koji je ima neće moći biti izložen dodatnim mjerama ograničenja, odnosno neće morati ići u karantenu ili se testirati. Europski parlament inzistira da testiranje bude besplatno. Rok važenja tzv. covid putovnica će biti godinu dana jer se očekuje da će u tom razdoblju pandemija biti stavljena pod kontrolu", rekao je u emisiji Briefing hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula. On misli da će prilikom izdavanja tih dokumenta biti uzeti u obzir i oni koji su primili samo jednu dozu vakcine.

Hoće li se priznavati i vakcine koje nije potvrdila Europska agencija za lijekove – kineska i ruska – ovisit će, kaže Picula, o tome što budu rekle članice, a neke su poput Grčke su već najavile da će priznavati i te vakcine.

"Protivim se da se to zove covid putovnica jer ne želim da se diskriminira ljude koji nisu došli na red za cijepljenje. Oni će također moći putovati kao i do sada, ali će se morati testirati i na odredištu će ih dočekati cijeli set mjera. Poznavajući južni dio Europske unije vjerujem da će te mjere do lipnja ili srpnja biti liberalizirane“, zaključuje.

U Hrvatskoj je gotovo neprimijećeno prošao diplomatski skandal u kojem se Picula našao sredinom aprila. Lider najveće opozicione stranke u Sjevernoj Makedonije VMRO-DPMNE Hristijan Mickovski je kazao je kako mu je slovenski premijer Janez Janša rekao da tzv. non-paper dokument o promjeni granica na zapadnom Balkanu nije njegova odnosno slovenska inicijativa, već da su taj dokument sastavili i proširili makedonski premijer Zoran Zaev, slovenska zastupnica u Europarlamentu Tanja Fajon i Tonino Picula. Picula je na to objavio kako Mickovski laže.    

"Taj dokument vrlo jasno indicira podjelu BiH te spajanje Kosova i Albanije. Janez Janša se kao pretpostavljeni autor brzo odrekao svog autorstva, a njemu blizak Mickovski je iskoristio priliku da autorstvo pripiše meni, Zaevu i Fajon. U svom reagiranju sam podsjetio da je Mickovski član stranke čiji je bivši predsjednik Nikola Gruevski osuđen zbog političke korupcije te je, umjesto da u Sjevernoj Makedoniji odsluži kaznu, pobjegao u Mađarsku gdje mu je Viktor Orban dao politički azil.   

Među Orbanovim saveznicima na Balkanu je i gospodin Janša koji mu jako nalikuje. U Mađarskoj na benzinskim stanicama možete kupiti naljepnice koje prikazuju veliku Mađarsku koja zauzima i dio hrvatske i nekih drugih zemalja. To su provokacije koje zorno svjedoče o kakvoj se politici radi", ističe Picula.

(Jutarnji list)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...