ELVIS KELJMENDI O INCIDENTU ISPRED "AVAZOVOG TORNJA": Tužit ću policiju koja me pretresala i legitimisala, dijete koje sam vodio ljekaru je doživjelo šok"

Policajci su, pored ostalih aktera ovog događaja, legitimirali i Keljmendija, zbog čega će ih on tužiti, kako je kazao u izjavi za portal "Crna hronika". 

  • Mini market

  • 07. Maj 2021  07. Maj 2021

  • 6

U incidentu koji se jučer odvijao ispred zgrade "Avazovog tornja", kada je intervenirala Specijalna policija zbog prijetnje grupe kriminalaca novinarima ovog dnevnog lista, zatekao se i Elvis Keljmendi, sin mnogo poznatijeg oca Nasera Keljmendija, kosovskog kriminalca s američke "crne liste".

Policajci su, pored ostalih aktera ovog događaja, legitimirali i Keljmendija, zbog čega će ih on tužiti, kako je kazao u izjavi za portal "Crna hronika"

Keljmendi je kazao da je krenuo u "Avazov toranj" s djetetom svog brata, kojeg je vodio u privatnu kliniku doktora Emira Talirevića, smještenu u tom objektu.

"Izvršen je pretres nada mnom i malodobnim djetetom. Nemam veze s bilo kakvim prijetnjama. Poznajem lica koja su, također, pretresena, a koja nisu imala oružje. Jedno lice je imalo pištolj u motornom vozilu, a to je lice imalo dozvolu za nošenje vatrenog vozila. Dr. Talirević pravi termine i naručuje svoje pacijente i njegova ordinacija se nalazi u 'Twist Toweru'", kazao je Elvis Keljmendi.

On je u razgovor za isti portal najavio da će tužiti policajce koji su izvršili pretres, pogotovo zbog djeteta koje je bilo snjim i koje je, kaže, doživjelo šok.

"Da li je tužilaštvo odobrilo moj pretres? To će biti pitanje za sud. Nisam nikoga udario, nisam nikome prijetio. Maloljetno dijete je doživjelo šok i trenutno se nalazim kod psihologa", kazao je nakon incidenta Elvis Keljmendi za portal "Crna hronika".

Kako je sinoć izvijesti portal "Istraga", policija je jučer ispred "Tornja", pored Keljmendija, zatekla, pretresla i legitimisala i Peđu Spaića, Strahinju Pandurevića, Danila Cicovića i Milutina Danilovića.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...