NAPETO U SDP-u, PONOVO SE OGLASIO VOJIN MIJATOVIĆ: „Pozivam sve one koji su uvredili Sebiju Izetbegović…“

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, nakon burnih reakcija u medijima, oglasio se na društvenim mrežama. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

  • Politika

  • 07. Maj 2021  07. Maj 2021

  • 12

- Jučerašnja konferencija za medije koja je održana u press centru SDP BiH, je očigledno iznela na površinu sve ono od čega bolujemo kao društvo a to je licimerje!

Ko je slušao što sam rekao, tačnije moj odgovor na pitanje novinara mogao je vrlo jasno čuti sve , a ko to nije želeo mogao je doneti zaključke i pre iste konferencije!

Ali referisaću se na ono što je u režimskim medijima izazvalo neverovatnu pažnju, a to je navodna “uvreda prema Benjamini Karić”.

Čak i da je moja rečenica u bilo kom kontekstu imala primisao vređanja prema pomenutoj, a sa ovo zdrave pameti tvrdim da nije, ja zaista nemam problem da se javno izvinem.

Ja tvrdim da nije, a ukoliko Benjamina smatra da jeste, evo ja se izvinjavam.

A pošto sam ja spreman da se izvinem javno, pozivam sve one iz SDP-a koji se zgražavaju i osuđuju mene, da se odmah bez odlaganja izvinu na prvom mestu Sebiji Izetbegivić ukoliko imaju obraza, za salve uvreda, antifeminističkih izjava, vređanja, omalovažavanja koja traju godinama.

Sebija Izetbegović možda vodi pogrešnu politiku, možda je involvirana u kriminalne radnje, ali i ona je žena.

Takođe pozivam da se isti javno izvinu Dušanki Majkić, Željki Cvijanović, Sanji Vulić, Borjani Krišto, Bibiji Kerli, Jelki Miličević....jer i one su žene, a one i njihove porodice na dnevnoj bazi godinama slušaju uvrede i antifeminističke izjave prema njima!

Evo ja ću se i njima izviniti ukoliko sam na bilo koji način uvredio neku od njih na bilo kojoj osnovi, a to odmah očekujem od ovih “zabrinutih” zbog moje izjave iz SDP-a.

Naravno i ja i vi “zabrinuti” znamo da nije problem moja rečenica upućena Benjamini, niti ima uvrede u istoj, niti je to vas potreslo, i vi i ja znamo da ste dobili nalog da ovo uradite, ali o tome ćemo muški, oči u oči na organima SDP BiH i sa vama i nalogadavcem ove smešne šarade.

Još jednom, iako ne smatram da sam na bilo koji način uvredio bilo koga od žena u BiH politici moje izvinjenje!

Poruka “zabrinutima” u SDP-u, koga su branili režimski SDA mediji taj je uvek bio daleko od SDP-a i države BiH, a boja SDP BiH je crvena, a ne zelena stalno vam se to meša“, poručio je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...