KUSTURICA PRED HANDKEOM KAO MALO DIJETE: "Hvala ti, brate, hvala ti, brate, i hvala ti, brate"

Handke je ovu nagradu dobio za najbolju knjigu koja je objavljena prošle godine u Srbiji i Republici Srpskoj.

  • Kultura

  • 07. Maj 2021  08. Maj 2021

  • 6

Austrijskom piscu i negatoru genocida, Peteru Handkeu, danas je u Andrićgradu uručena "Velika nagrada Ivo Andrić", koju mu je na trgu ispred Andrićevog instituta uručio reditelj Emir Kusturica.

- Hvala ti, brate, hvala ti, brate, i hvala ti, brate, rekao je Kusturica.

Handke je dobitnik “Velike nagrade Ivo Andrić” Andrićevog instituta u Andrićgradu za najbolju knjigu objavljenu u Srbiji ili Republici Srpskoj tokom 2020. godine “Drugi mač – Majska povest”, javlja Srna.

Handke je danas boravio u RS-u, a član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je jučer da "ovu posjetu doživljava kao veliku čast, jer prema ovom nobelovcu srpski narod gaji posebna osjećanja i poštovanje".

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...