DOBRO BI BILO DA POLOŽI VOZAČKI: Evo koliko je potrebno da se novim Ferrarijem sleti s ceste (VIDEO)

A nedostatak iskustva za upravljačem moćnog automobila ne može nadoknaditi ni mala brzina.

  • Auto

  • 08. Maj 2021  08. Maj 2021

  • 1

Mnogi će se nakon što pogledaju video pitati kako mu je to uspjelo. Naime, trenutak nepažnje, odnosno prepuštanja užicima, bio je dovoljan da skupocjeni Ferrari sleti s ceste. U pitanju je 488 Pista, jedan od najbržih i najsposobnijih bolida današnjice, što ne znači da je svemoguć.

Snimak iz automobila iza prikazuje stražnji kraj Ferrarija koji lagano krstari cestom. U jednom trenutku, vozač je podlegao niskim strastima i možda se htio pokazati pa je spustio u niži prijenos i dao po gasu. A kad je na raspolaganju 4.0 V8 twinturbo s više od 700 konjskih snaga, odgovor je instantan i nevjerovatno moćan. Stražnji točkovi odmah su proklizali, vozač gubi kontrolu i auto ispada iz balansa, a to ga šalje na desnu stranu. Zaustavio se zalijepljen na čeličnu ogradu.

A da stvar bude gora, radi se o tek jedan dan starom automobilu. Ipak, vlasnik je na kraju dobro prošao. Sreća u nesreći je da se nije radilo o većoj brzini te da do nesreće nije došlo u nekom prometnijem području.

(Index Auto)    

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...