ISLAMSKA ZAJEDNICA BRUTALNO ODGOVORILA OPSKURNOM ALISPAHIĆU: "To je bolesna mržnja..."

Notorni Fatmir Alispahić ponovo se posljednih dana aktivirao. Nedavno je objavio kako Islamska zajednica BiH, ustvari, krade zekat koji uplaćuju vjernici.

  • Mini market

  • 09. Maj 2021  10. Maj 2021

  • 7

Alispahić tvrdi da postoji cijela mreža odnosno shema krađe, a vijest su objavili mnogi portali, iako većina ozbiljnih medija ignora njegove sulude objave.

Sad je prvi put reagirala i Islamska zajendica BiH.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Već mjesecima Fatmir Alispahić, preko društvenih mreža širi bezočne laži protiv institucije Islamske zajednice i njenih autoriteta. Posebno brutalno i na krajnje vulgaran, neprimjeren i uvredljiv način iznosi laži na račun vrhovnog vjerskog autoriteta Islamske zajednice, reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića.

Fatmir Alispahić ne radi ovaj prljavi posao iz neznanja ili zato što ne raspolaže pravim informacijama. Naprotiv, on podatke kojima raspolaže vješto miješa s onim lažnim, izmišljenim i falsificiranim, praveći neistinite konstrukcije, s ciljem da kod određenog broja čitatelja/slušatelja izazove negativan odnos prema Islamskoj zajednici i naruši ugled njenih autoriteta.

Pripadnicima Islamske zajednice kao i njenom rukovodstvu jasno je da Fatmir Alispahić pokušava omalovažiti sve njih zajedno, optužujući najviše organe Islamske zajednice koje njeni pripadnici biraju i kojima ovi organi za svoj rad i ukupno djelovanje Islamske zajednice podnose redovne, detaljne i cjelovite izvještaje. Pripadnicima Islamske zajednice također je potpuno jasno da on ovaj posao obavlja po narudžbi onih kojima je cilj da oslabe Islamsku zajednicu i naruše povjerenje njenih pripadnika, ali i šire bosanskohercegovačke javnosti, u institucije Zajednice, njene organe i rukovodstvo. Alispahić to radi za potrebe onih koji protiv ove zemlje i našeg naroda vode specijalni rat kao nastavak agresije čija je posebna meta bila upravo Islamska zajednica. On svoju podlu zadaću obavlja iz bolesne mržnje prema svemu što je islamsko i muslimansko.

Nismo se do sada osvrtali na bedastoće Fatmira Alispahića jer nisu zavređivale našu pažnju niti su za njihove naručioce imale kakvog učinka. Međutim, kako su ovih dana neki bh portali preuzeli i objavili ponovljene neistinite konstrukcije Fatmira Alispahića, dužni smo, zbog javnosti, da reagiramo i ukažemo na činjenice koje potpuno demontiraju Alispahićeve laži.

Godišnji plan rada, finansijski plan i budžet, godišnje izvještaje Rijaseta, Reisu-l-uleme, Vijeća muftija i Ustavnog suda, utvrđuje Sabor IZ kojeg čine 86 uglednih predstavnika muslimana-članova IZ-e koji imaju izborni legitimitet. Sabornici, među kojima su ugledni poslovni ljudi, finansijski stručnjaci kao i univerzitetski profesori finansijske struke, usvajaju budžet i finansijski izvještaj sa detaljnim stavkama prihodovne i rashodovne strane.

Sredstva Bejtu-l-mala, u koji se sliva prihod od zekata i sadekatu-l-fitra, raspoređuje Vijeće muftija kao najviši vjerski organ IZ, gdje sjede svi muftije na čelu s Reisu-l-ulemom.

Fatmir Alispahić pokušava da svojim lažima i konstrukcijama dezavuiše ali i optuži sve članove Sabora, sve muftije i Reisu-l-ulemu, svojom tobožnjom brigom za Zajednicu.

Posljednje laži Fatmira Alispahića koje se odnose na sredstva zekata i sadekatu-l-fitra i na sračunato-krivo prikazivanje plaća u Rijasetu, izmišljene su s ciljem da se ova akcija minira upravo u posljednjim danima mjeseca ramazana.

Ne želimo da polemiziramo s plagijatima Fatmira Alispahića, ali da bismo javnosti ukazali na njih, ovom prilikom ćemo navesti jednu ilustraciju njegovih laži kojima vrvi svaki njegov uradak u kojem zlobno, perfidno, bolesno i potpuno neosnovano, lažno i iskrivljeno iskaljuje svoju mržnju prema Islamskoj zajednici dok obavlja posao za svoje naručioce.

Kao primjer jedne od brojnih laži i zlonamjernih konstrukcija jest tvrdnja da neki direktori u Rijasetu imaju platu preko četiri hiljade KM. Istina je da svi direktori uprava – članovi Rijaseta, kao najviše pozicionirani funkcioneri u Rijasetu imaju platu 2.300,00 KM.

Poštujući članove i pripadnike IZ-e, ovom prilikom ih također podsjećamo, da Rijaset IZ-e ima Pravilnik o platama koji je, po uzoru na najsavremenije institucije u modernom svijetu, uredio ovu materiju.

Svako radno mjesto je bodovano sukladno obimu i složenosti poslova i zadataka kao i odgovornosti koje ovi zadaci nose. Visina plata se obračunava na temelju osnovice, koju za svaku poslovnu godinu utvrđuje Rijaset svojom odlukom, sukladno usvojenom budžetu.

Žalimo što neki mediji, objavljivanjem neprovjerenih, a zapravo lažnih i zlonamjernih informacija unose nemir među muslimane u ovim mubarek danima mjeseca ramazana. Nadamo se da će ubuduće pokazati više profesionalnosti u svom poslu i respekta prema instituciji Islamske zajednice i njenim pripadnicima.

loading...

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...