SJAJNE VIJESTI IZ GLAVNOG GRADA: U Sarajevo stiglo više od 43.000 doza vakcina putem COVAX mehanizma...

Vakcine su sada na carini na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, nakon čega će ići za Mostar i Banje Luku.

  • Vijesti

  • 10. Maj 2021  10. Maj 2021

  • 1

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je stiglo nešto više od 43.000 doza "BioNTech/Pfizer" vakcina putem mehanizama COVAX i EU4HEALTH.

Ministarstvo civilnih poslova BiH objavilo je 8. maja plan za dolazak novih doza vakcina, prema kojem je za danas najavljena isporuka 32.760 doza "BioNTech-Pfizer" vakcina iz COVAX programa i 10.530 doza istog proizvođača iz EU4HEALTH programa.

Do kraja maja očekuje se isporuka 91.260 doza "BioNTech/Pfizer" vakcina kroz oba mehanizma, kao i 81.600 doza "AstraZenece" kroz COVAX program.

Vakcine su sada na carini na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, nakon čega će ići za Mostar i Banju Luku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...