NASLOV U VUČIĆEVOM TABLOIDU: "Bruka i sramota Crnogoraca - hoće da izglasaju genocid u Srebrenici!"

Narodna skupština Crne Gore uvrstila je u dnevni red "Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici", a ovu vijest beogradski tabloid "Informer" plasirao je na naslovoj stranici pod naslovom "BRUKA I SRAMOTA CRNOGORACA! Hoće da izglasaju GENOCID u Srebrenici"!

  • Mini market

  • 11. Maj 2021  12. Maj 2021

  • 1

Ovu tačku dnevnog reda predložio je poslanik Ervin Ibrahimovića iz Bošnjačke stranke, a za prijedlog su glasala 42 poslanika, 15 je bilo protiv, dok je 21 poslanik bio suzdržan.

Parlament nije prihvatio prijedlog poslanika opozicionog DPS-a Danijela Živkovića koji je tražio da prva tačka dnevnog reda bude zahtjev premijera za razrješenje ministra pravde Vladimira Leposavića, koji je negirao postojanje genocida u Srebrenici

O opozivu Leposavića raspravljaće se u okviru posljednje, 41. tačke dnevnog reda - izbori, imenovanja i razrješenja.

Parlament nije prihvatio prijedlog poslanika opozicione Liberalne partije Andrije Popovića da se u dnevni red uvrsti Zakon o zabrani fašističkih, neofašističkih i vojnih nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola.

Podsjećamo, Evropski parlament je u julu 2015. godine usvojio Rezoluciju kojom se obilježava sjećanje na sve žrtve genocida iz Srebrenice i okrutnosti počinjene tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji.

Rezolucijom se “snažno osuđuje genocid u Srebrenici, odlučno izjavljuje da se takvi strašni zločini ne smiju više nikada ponoviti i navodi da će učiniti sve u svojoj moći da spriječi ponovno počinjenje takvih djela, odbacuju svi oblici negiranja, relativizacije ili pogrešnog tumačenja tog genocida”.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...