DRAMA U ZRAKU: Rusi podigli borbeni avion iznad Barentzovog mora, MIg-31 presreo...

Nakon što je norveški avion spriječen da uđe u zračni prostor Rusije, ruski lovac se vratio u bazu, dodaje se.

  • Svijet

  • 12. Maj 2021  12. Maj 2021

  • 0

Borbeni avion MiG-31 presreo je jučer iznad Barentzovog mora avion norveškog ratnog zrakoplovstva, spriječivši ga da uđe u ruski zračni prostor, saopštila je press služba ruske Sjeverne flote, javlja Tanjug.

“MiG-31 iz Sjeverne flote brzo je reagovao na uzbunu i podignut je kako bi identifikovao zračnu metu, odnosno spriječio je da uđe u ruski zračni prostor. Ruska odbrana je identifikovala metu kao norveški P-3C Orion patrolni avion koji je letio iznad Barencovog mora. Stranim vojnim avionima nije dozvoljeno da prelaze rusku granicu”, navodi se u saopštenju pres službe, koje je prenio TASS.

Nakon što je norveški avion spriječen da uđe u zračni prostor Rusije, ruski lovac se vratio u bazu, dodaje se.

Sličan "incident" i sredinom aprila

Sredinom prošlog mjeseca, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopćilo je kako je ruski borbeni avion MiG-31 presreo i pratio patrolne avione Sjedinjenih Američkih Država i Norveške iznad Barentzovog mora.

Ruski Nacionalni kontrolni centar za odbranu saopćio je kako je posada ruskog lovca identificirala zračne ciljeve kao patrolni avion američke avijacije P-8A Poseidon i patrolni avion P-3C Orion i provela ih iznad Barentzovog mora, prenosi Tanjug pozivajući se na Interfaks.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...