DETALJI KRVAVE PLJAČKE UŽASNULI GRČKU: Mladu Britanku zadavili pred očima kćerkice, okrutnost zločina zatekla i policiju

Prema svjedočenju supruga, trojica muškaraca govorila su na iskrivljenom grčkom jeziku i uspjela ukrasti oko 15.000 eura u gotovini i nešto nakita.

  • Hronika

  • 12. Maj 2021  12. Maj 2021

  • 1

Mlada Britanka zadavljena je nasmrt pred očima svoje kćerkice dok je njezin suprug bio vezan u drugoj sobi u njihovom domu u Atini, piše "Telegraph".

Stravično ubistvo 20-godišnje Caroline Crouch pred njezinom 11-mjesečnom kćeri šokiralo je Grčku.

Oformljena je posebna policijska radna grupa koja će istražiti ubistvo, a trenutno je u toku potraga za još neidentificiranim napadačima.

Studenticu je ubila grupa od tri provalnika koji su opljačkali porodični stan u predgrađu Glyka Nera u glavnom gradu Grčke.

Policija je saopćila da se pljačka dogodila u utorak oko 4 ujutro, kada je gospođa Crouch, koja je bila dijelom Britanka, a dijelom Filipinka, ali je rođena u Grčkoj, spavala sa svojom bebom.

Navodno su uperili pištolj u dijete, tražeći od majke da kaže gdje su novac i dragocjenosti.

Također su ubili njihovog kućnog ljubimca, a supruga gospođe Crouch Charalambosa Anagnostopoulosa (32), pilota helikoptera, zavezali su za stolicu u drugoj sobi.

Napadači su potom, navodno, zadavili gospođu Crouch njezinom vlastitom bluzom kako bi je spriječili da vrišti upomoć.

Anagnostopoulos se na kraju uspio osloboditi i zatekao je svoju kćerkicu kako plače pored beživotnog tijela svoje majke.

"Ovo ubistvo je grozan zločin, izveden s nevjerovatnom okrutnošću", rekao je Kleanthis Papagiannopoulos, glasnogovornik grčke policije. "Takva je brutalnost rijetka u našoj zemlji."

Prema svjedočenju supruga, trojica muškaraca govorila su na iskrivljenom grčkom jeziku i uspjela ukrasti oko 15.000 eura u gotovini i nešto nakita.

Susjedi su kazali da su vidjeli sumnjiv automobil kako obilazi oko kuće tokom posljednjih nekoliko sedmica.

Policija je saopćila da je vjerovatno kako je banda neko vrijeme motrila porodicu prije izvršenja pljačke.

Grčka vlada ponudila je u utorak nagradu od 300.000 eura svima koji se jave s informacijama koje vode do hapšenja bande.

Caroline Crouch rođena je na otoku Alonissos 2001. godine od oca Britanca i majke Filipinke, a udala se za svog supruga pilota 2017. godine.

Hobiji su joj bili kik-boks i ronjenje. Živjela je u Glyka Nera od 2019. godine i bila je studentica na Univerzitetu u Pireju.

Gradonačelnik Alonissosa Petros Vafinis rekao je za grčku televiziju da su svi šokirani ubistvom. "Bila je slatko stvorenje, divna mlada djevojka, puna energije, koja je bila aktivna u mnogim događajima na otoku."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...