SLUŽBENO; HRVATSKA POLICIJA IZDALA POTJERNICU: Traži se Zoran Mamić!

Podaci Zorana Mamića uskoro bi mogli osvanuti i na europskom nalogu za hapšenje.

  • Regija

  • 12. Maj 2021  12. Maj 2021

  • 1

Hrvatska policija izdala je potjernicu za Zoranom Mamićem nakon što je on i službeno proglašen bjeguncem. Na potjernici se nalaze njegovo ime i prezime, datum i mjesto rođenja te državljanstvo (Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine). Njegovi podaci mogli bi uskoro osvanuti i na europskom nalogu za hapšenje, piše Jutarnji.hr.

Zoran Mamić pravosnažno je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Podsjetimo, Zoran Mamić je prošlog mjeseca otišao u BiH, čiji je, također, državljanin, kao i njegov brat Zdravko. Zatražio je da u BiH izdržava zatvorsku kaznu na koju je osuđen, a ne u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...