SPEKTAKULARNA NOGOMETNA NOĆ U ITALIJI: Džeko asistirao u porazu Rome od novog prvaka, Milan pregazio Torino (VIDEO)

U Italiji su večeras igrani mečevi 36. kola Serije A, a važne pobjede ostvarili su Juvenus, Milan i Atalanta.

  • Sport

  • 12. Maj 2021  13. Maj 2021

  • 0

U derbiju večeri igrali su Inter i Roma. Novi šampion je u rasterećenom meču savladao goste iz Rima s 3:1. Brozović, Lukaku i Vecino dali su golove za domaći tim, a Mkhitaryan za gostujući nakon asistencije Edina Džeke.

Milan je odlučan da igra u Ligi prvaka, pa je u Torinu deklasirao istoimenog domaćin sa 7:0. Rossonerima sada nedostaje samo jedna pobjeda u preostala dva kola kako bi osigurao Ligu prvaka.

Briljirao je Rebić s tri gola, dva je dao Hernandez, a po jedan su dali Kessie iz penala i Diaz. Rade Krunić igrao je posljednjih pola sata i upisao je dvije asistencije. Bh. reprezentativac Amer Gojak jučer je povrijedio leđa, pa je propustio duel iako je bilo planiran oda zaigra u ovom duelu. Naknadno će pretrage pokazati o kakvoj se povredi radi, no nadajmo se da nije ništa ozbiljno.

Juventus je nešto teže došao do pobjede u Sassuolu. Berardi je mogao da šokira goste u 16. minuti, ali je Buffon odbranio udarac Berardija. Rabiot i Ronaldo su to kaznili sa po jednim golom do odlaska na odmor.

Raspadori je u 59. minuti smanjio na 2:1, da bi Dybala ubrzo postigao gol za 3:1 i za mirniji kraj meča za goste iz Torina.

Atalanta je očekivano pobijedila Benevento s 2:0, a pogađali su Muriel i Pašalić Lazio je u zadnjim sekundama golom Immobilea savladao Parmu s 1:0.

Atalanta i Milan su drugi i treći na tabeli sa po 75 bodova, Napoli ima 73, a Juventus 72 boda na petom mjestu.

U ostalim mečevima Genoa je slavila u gostima kod Bologne s 2:0, dok su Sampdoria i Spezia odigrale 2:2.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...