VLADA KS STAVILA VAN SNAGE ODLUKU O VENTILACIONIM KORIDORIMA: Ministar Hadžiahmetović tvrdi da su odlukom zaustavljene investicije, Kapidžić odgovorio - "Predstoji 'tibrizacija' Sarajeva"

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović potvrdio je večeras za sarajevski portal “Klix” da je Vlada KS danas stavila van snage Odluku o privremenim mjerama zaštite ventilacionih koridora, utvrđenih Studijom o urbanim ventilacionim koridorima i utjecaju visokih zgrada na kvalitet zraka.

  • Društvo

  • 12. Maj 2021  13. Maj 2021

  • 0

Jedan od najvećih zagovornika sprovođenja ove Odluke bio je bivši kantonalni ministar Faruk Kapidžić, koji je čak ustvrdio nakon formiranja nove skupštinske većine u Kantonu Sarajevo da su građevisnki lobiji “srušili” prošlu vladu.

Hadžiahmetović je večeras rekao da je Odluka o privremenim mjerama zaštite ventilacionih koridora donijela pravnu nesigurnost za investitore.

“Imali smo nekoliko firmi koje su dobile odobrenja za građenje. Imali smo sredstva od investitora, a sada se povlače. Naime, čini mi se da je u Članu 3. Odluke navedeno da će drugostepeni organ tj. Ministarstvo poništiti odobrenja”, rekao je Hadžiahmetović.

Hadžiahmetović je rekao i da su odlukama za koje se zalagao bivši ministar Kapidžić u kantonu zaustavljene investicije od nekoliko milijardi KM.

altVentilacioni koridori u Sarajevu

Na ovu odluku Vlade Kantona Sarajevo oglasio se večeras na svom Facebook profilu i Faruk Kapidžić. On je bez imalo uvijanja poručio da sada predstoji „tibrizacija Sarajeva“.

"Kada ste obmanjeni, slagani i prevareni bjesomučnim lažima na portalima i medijima, onda je teško kada vam neko kaže istinu. Još teže je tu istinu poslije priznati, a zasigurno i daleko najteže je istu doživjeti.

Vlada Kantona Sarajevo stavila je van snage odluku o zaštiti ventilacionih koridora. Žao mi je mojih sugrađana al sada nam predstoji ovaj najteži dio: 'Tibraizacija' Sarajeva u cilju razvoja Kantona i Opština!

Ipak dobra je stvar što je protiv ovakve sramotne odluke bilo ministara koji su glasali protiv i koji definitivno počinju da shvataju da žive u ovom gradu a ne u stranci kojoj pripadaju, te im se ovom prilikom zahvaljujem na hrabrosti!", napisao je Kapidžić na Facebooku.

Kada ste obmanjeni, slagani i prevareni bjesomučnim lažima na portalima i medijima, onda je teško kada vam neko kaže...

Posted by Faruk Kapidžić on Wednesday, 12 May 2021

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...