LOŠE VIJESTI IZ PALESTINE I DANAS PRISTIŽU: Povećao se broj poginulih i ranjenih

Broj poginulih u izraelskim napadima na pojas Gaze dostigao je 83 nakon pogibije još 11 Palestinaca, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 13. Maj 2021  13. Maj 2021

  • 0

Dok muslimani u svijetu obilježavaju Ramazanski bajram, pojas Gaze i dalje je meta napada izraelske vojske.

Ministarstvo zdravstva Palestine saopćilo je da je u posljednjim izraelskim napadima na to područje poginulo 11 Palestinaca, čime je ukupan broj povećan na 83.

U saopćenju se navodi da izraelske snage od 10. maja izvode napade na Gazu i da raste broj žrtava tih napada.

Među 83 poginulih u Gazi je i 17 djece i sedam žena, a broj ranjenih u izraelskim napadima je povećan na 487.

Zbog izraelskih zračnih napada, stanovnici Gaze prvi dan muslimanskog praznika Ramazanskog bajrama provode u kućama, dok su ulice puste.

Zbog izraelskih napada, bajram-namaz nije klanjan u velikim džamijama u pojasu Gaze.

Palestinske grupe otpora dale su izraelskoj policiji rok da se do 18 sati 10. maja povuče iz kvarta Sheikh Jarraha i kompleksa Al-Aqse u okupiranom Istočnom Al-Qudsu (Istočni Jerusalem).

Izraelske snage nisu se povukle u zadanom roku, nakon čega je uslijedio sukob i žestoki napadi izraelskih snaga na Gazu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...