MLS LIGA OBJAVILA PODATKE O PLATAMA FUDBALERA: Pogledajte koliko zarađuje jedan od "Zmajeva"

Najplaćeniji fudbaler u MLS ligi je Meksikanac iz Los Angeles FC Carlos Vela sa garantovanih 6.300.000 dolara, a slijede njegov sunarodnjak iz gradskog rivala Galaxyja Chicharito sa šest miliona dolara, dok Gonzalo Higuain u Inter Miamiju zarađuje 5.793.000 dolara.

  • Sport

  • 15. Maj 2021  15. Maj 2021

  • 0

MLS liga objavila je najnovije podatke u vezi sa platama fudbalera u novoj sezoni.

Bosanskohercegovački fudbaler u redovima Cinncinatija Haris Medunjanin, prema ovome, zarađuje prema slovu ugovora 570.000 dolara na godišnjem nivou, s tim da mu je garantovana zarada na osnovu bonusa na ugovor 625.700 dolara za godinu.

U ovo nisu uračunati posebni bonusi na osnovu ostvarenog učinka s obzirom na to da ne spada u garantovanu zaradu tako da se sigurno može dodati još nešto na spomenute cifre.

Inače, najplaćeniji fudbaler u MLS ligi je Meksikanac iz Los Angeles FC Carlos Vela sa garantovanih 6.300.000 dolara, a slijede njegov sunarodnjak iz gradskog rivala Galaxyja Chicharito sa šest miliona dolara, dok Gonzalo Higuain u Inter Miamiju zarađuje 5.793.000 dolara, piše "Oslobođenje".

Zaradu svih igrača možete pogledati OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...