OVO PAS S MASLOM NE BI POJEO: Nele Karajlić brani Bazdulja i Handkea i čini to očajno, spominje i Halida Bešlića

Naravno, ne spominjući da je i sam zbog nostalgije za rodnim gradom, jedva čekao da se spusti u Sarajevo, grad koji danas toliko blati...

  • Kultura

  • 16. Maj 2021  

  • 11

Za bivšeg Sarajliju i pjevača Zabranjenog pušenja Nenada Jankovića, alias Nele Karajlić, čitava priča oko Bazdulja izgleda prilično nadrealno.

Kaže da mu sve izgleda kao iz nekog vica, čiji su protagonisti jedan daroviti pisac iz Travnika, a nije Andrić, i jedan veliki nobelovac, a koji takođe nije Andrić, koji sjede na Zlatiboru, vesele se i pjevaju pjesme Halida Bešlića.

Kako kaže, nadrealnije je to što su obojica, jedan Bošnjak i jedan Austrijanac, u “oficijelnom Sarajevu” optuženi za srpski nacionalizam.

- Malo fali da za nacionalizam bude optužen i Halid Bešlić, jer ga slušaju Srbi. A Srbi se zovu Muharem i Handke. Sve to zvuči toliko nadrealno koliko i činjenica da je iz tog Sarajeva prije četvrt vijeka otišlo 200.000 ljudi. A još nadrealnije je to što se niko od tih ljudi nije vratio u Sarajevo. U toj “Top listi nadrealizma” teško je izabrati mjesto broj jedan. Da zaključim, mnogo volim i Muharema i Handkea i nema nikakve sumnje više bih volio da sjedim sa njima, nego u Sarajevu. Zvali bismo i Halida. Preživio bih tu noć i pored toga što su sva trojica srpski nacionalisti - kazao je Karajlić za "Glas".

Naravno, ne spominjući da je i sam zbog nostalgije za rodnim gradom, jedva čekao da se spusti u Sarajevo, grad koji danas toliko blati...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...