BOMBA IZ ŠPANIJE: Tri su kandidata za nasljednika Zinedinea Zidanea, najveće šanse ima...

U Madridu su već počele kalkulacije ko će naslijediti Zidanea. Ugledna "Marca" jutros donosi vijest da su tri glavna kandidata za nasljednika francuskog stručnjaka.

  • Sport

  • 16. Maj 2021  

  • 0

"Marca" navodi da je trenutno najbolje pozicioniran Raul Gonzalez koji radi u omladinskim selekcijama Reala, dok alternative stižu iz Njemačke i Italije.

Raul je spreman za preuzimanje prvog tima, međutim i Massimiliano Allegri i Joachim Loew također odlično kotiraju.

Allegri je slobodan već dvije sezone i strpljivo čeka šansu, dok Loew traži klupski angažman nakon što je dugi niz vodio Njemačku koju će napustiti nakon Evropskog prvenstva.

 

Zidaneu će ovo biti drugi put da napušta Real. Još uvijek aktuelni mandat je započeo u martu 2019. godine, a prošle sezone je osvojio titulu prvaka.

Ipak, za razliku od prvog (2016-2018) u kojem je osvojio tri trofeja Lige prvaka, La Ligu, dva UEFA i španska Superkupa, te FIFA svjetsko prvenstvo za klubove, ovog puta je došao samo jedan trofej.

Zidane je Real vodio u 318 utakmica i ima učinak od 198 pobjeda, 70 neriješenih rezultata i 50 poraza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...