ERDOGAN DIGAO SVE NA NOGE: Predsjednik Turske o izraelskim napadima na Palestinu razgovarao s neprijateljem Amerike

Erdogan je tom prilikom kazao kako je Turska najoštrije reagirala i nastavlja reagirati kada su u pitanju izraelski napadi i tiraniija u Palestini.

  • Svijet

  • 17. Maj 2021  17. Maj 2021

  • 2

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan razgovarao je telefonom s iranskim kolegom Hassanom Rouhanijem, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju turskog Direktorata za komunikacije navodi se kako su dvojica predsjednika razgovarala o izraelskim napadima na Palestinu te o odnosima Turske i Irana.

Erdogan je tom prilikom kazao kako je Turska najoštrije reagirala i nastavlja reagirati kada su u pitanju izraelski napadi i tiraniija u Palestini.

Dodao je i kako međunarodna zajednica treba održati snažnu lekciju Izraelu pred ovim bezobzirnim napadima. Erdogan smatra i kako je neophodno da islamski svijet bude ujedinjen kada su u pitanju riječi i djela u tom pogledu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...