"SB" NA LICU MJESTA: Otvorena izložba fotografija “Pariske mumije” Milomira Kovačevića Strašnog (FOTO)

Uz fotografije je predstavljen i poseban autorski tekst Strašnog o njegovom odlasku u Pariz, kao i prvih nekoliko mjeseci koje je proveo u glavnom gradu Francuske.

  • Kultura

  • 17. Maj 2021  17. Maj 2021

  • 0

Izložba fotografija “Pariske mumije” Milomira Kovačevića Strašnog otvorena je danas u galeriji Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo.

Uz fotografije je predstavljen i poseban autorski tekst Strašnog o njegovom odlasku u Pariz, kao i prvih nekoliko mjeseci koje je proveo u glavnom gradu Francuske.

Direktorica Srednje škole primijenjenih umjetnosti Elma Alić-Šobot kazala je da je ciklus fotografija „Pariske mumije“, koje su nastale u periodu kada je fotograf Milomir Kovačević Strašni izašao iz opkoljenog Sarajeva i živio u Parizu, poklon školi.

Kompletnu galeriju fotografija bit će moguće pogledati od 18. do 28. maja u galeriji škole od 9 do 13.30 sati.

Fotoreporter "Slobodne Bosne" bio je na licu mjesta, pogledajte u fotogaleriji šta je zabilježio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...