"OVO JE DOBAR POČETAK": Boška Ćavar pobijedila mostarske tajkune, odzvonilo nelegalnoj gradnji

Zatrpavanju građevinske jame prisustvovali su i ostali stanari i građani koji se bore s bespravnom gradnjom u naselju Brankovac i Bijeli Brijeg, koji su podržali Bošku Ćavar kroz dvogodišnju borbu da se građevinska rupa zatrpa i da im se vrati dvorište ispred zgrade.

  • Društvo

  • 18. Maj 2021  18. Maj 2021

  • 0

Građevinska rupa u ulici Kneza Domagoja u Mostaru, koja je svjedok nelegalne gradnje protiv koje se Mostarka Boška Ćavar pravno izborila, uprkos pokušaju investitora da je legalizuje, danas se konačno zatrpava.

Ovim je okončana dvogodišnja borba sa mostarskim tajkunima koji su uzurpirali dvorište građana u centru grada i preko noći iskopali građevinsku jamu s ciljem bespravne gradnje, što je u Mostaru mnogima pošlo za rukom.

"Meni je ovo početak demokratskih promjena u gradu Mostaru, početak pravne države i početak nekih novih procesa u gradu. Neće se moći više, bar će se investitori zamisliti da li mogu graditi i raditi ono što oni hoće ili što struka predviđa. Nadam se da je ovo dobar početak i da će Gradsko vijeće i gradske vlasti nastaviti uređivati svoj grad onako kako mu pripada", kazala je gradska vijećnica Boška Ćavar, koja se izborila protiv nelegalne gradnje, piše Klix.ba.

Zatrpavanju građevinske jame prisustvovali su i ostali stanari i građani koji se bore s bespravnom gradnjom u naselju Brankovac i Bijeli Brijeg, koji su podržali Bošku Ćavar kroz dvogodišnju borbu da se građevinska rupa zatrpa i da im se vrati dvorište ispred zgrade.

Posebno je naglasila kako se nada da će ovaj primjer biti jedan u nizu onih koji se bore s bespravnom gradnjom u Mostaru i da će potaknut sve građane da prijavljuju neregularnosti koje se dešavaju.

"Ja se nadam da će ovo biti dobar dan i za njih i da će se njihovi problemi riješiti", poručila je Ćavar.

Podsjeća da je zaključak o izvršenju zatrpavanja jame donesen 17. jula te su nakon toga uslijedili drugi i treći, nakon čega se nije ništa desilo, do četvrtog koji se danas realizira.

Tokom dana stiže 40 kamiona zemlje, čime se neće popuniti ni pola jame te će se radovi nastaviti i sutra, što govori koji je opseg iskopine, a građani će, kako su kazali, zasaditi cvijeće u dvorištu koje im je vraćeno.

Zatrpavanje građevinske jame vrše radnici JP "Komunalno" d.o.o. Mostar po nalogu Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara po rješenju Službe za inspekcijske poslove Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.

Naređeno je investitoru "Promark" d.o.o. Mostar u vlasništvu Ante Vidačka, Marka Vidačka, Bože Krstanovića, Ante Šaina, Dražena Ereša i Mije Marića da, zbog bespravno izvedenih radova, zatrpaju građevinsku jamu te dovedu teren u stanje prije vršenja iskopa.

Izvršenje se provodi na teret izvršenika "Promark" d.o.o. i obavlja se uz asistenciju pripadnika nadležne policijske uprave.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...