ZASTRAŠUJUĆI SNIMCI GAZE IZ ZRAKA: U izraelskim napadima najmanje 2.000 zgrada je potpuno uništeno, kao i četiri džamije...(VIDEO)

Potpuno su uništene i četiri džamije, ali i desetine policijskih stanica.

  • Svijet

  • 22. Maj 2021  22. Maj 2021

  • 5

Zastrašujući vazdušni snimci iz Gaze pokazuju oštećene zgrade i objekte tokom 11 dana izraelskih vazdušnih napada na Pojas Gaze.

Prema riječima zvaničnika iz Gaze, tokom napada, najmanje 2.000 zgrada je potpuno uništeno, a 15.000 zgrada je postalo neupotrebljivo.

Potpuno su uništene i četiri džamije, ali i desetine policijskih stanica.

Nekoliko nebodera u kojima se nalazilo na desetine stranih medijskih redakcija, uključujući Associated Press i Al Jazeeru, takođe je uništeno.

Ubijeno je najmanje 279 Palestinaca, uključujući 69 dece i 40 žena, dok je još 1.910 povređeno u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 10. maja, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...