Zdravlje
UZBUDLJIVO OTKRIĆE: Stručnjaci došli do iznenadnog zaključka, evo šta su pronašli u tamnoj čokoladi...
15. Dec. 20250
Prijatno!
Gastro
26. Maj 2021 26. Maj 2021
0
Potrebna su vam samo tri sastojka.
Sastojci:
– 100 g maslaca
– 4 kašike javorovog sirupa ili meda
– 40 g kakaa
Priprema:
U jednu posudu prosijte nezaslađeni kakao.
Na umjerenoj temperaturi otopite maslac, dodajte med ili javorov sirup pa promiješajte da se sve lijepo sjedini.
Odmah prelijte preko prosijanog kakaa pa ponovo miješajte da se sastojci lijepo povežu.
Smjesu izlijte u slikonske kalupe za praline ili pleh obložen papirom za pečenje pa lijepo poravnajte.
Stavite u zamrzivač i pričekajte da se u potpunosti stisne.
Ovisno o tome koliko je debela čokolada, to može potrajati od 30 minuta do dva sata.
Ako ste čokoladu izlili na papir za pečenje, nakon 15-20 minuta izvadite je iz zamrzivača pa nožem napravite pravilne kocke ili pločice i vratite ponovno u zamrzivač da se stisne do kraja.
Kad se u potpunosti stisne, čokolada će dobiti lijep sjaj.
Čokoladu držite na hladnom.
U čokoladu, dok je još tekuća, možete dodati orašaste plodove, suho voće ili začine po želji, piše N1.
Prijatno!
Zdravlje
UZBUDLJIVO OTKRIĆE: Stručnjaci došli do iznenadnog zaključka, evo šta su pronašli u tamnoj čokoladi...
15. Dec. 20250
Šareni svijet
NAKON ŠTO SU OTKRIVENI ALERGENI: Povlači se Milka čokolada za djecu
05. Dec. 20250
Ekonomija
ČOKOLADA POSTAJE LUKSUZ?: Cijene otišle u nebo, ali potražnja ne jenjava
08. Jul. 20250
Društvo
ALARMANTNO: Na tržište BiH isporučena čokolada u kojoj je utvrđena prisutnost...
14. Feb. 20250
Politika
STOJANOVIĆ U NEVJERICI: Kako je zajednički identitet gurnut na marginu vlastite države
Prije 10 min0
Regija
DRAMATIČNO STANJE U GRADOVIMA ZBOG ZAGAĐENJA: Prečišćivaći vazduha nisu rješenje, oni podižu prašinu
Prije 11 min0
Estrada
ZAPALILA INTERNET: Nives Celzijus u kratkoj haljini za rođendan poželjela jednu stvar (VIDEO)
Prije 16 min0
Jeste li znali
PSIHOLOZI POJAŠNJAVAJU: Zašto zima donosi i depresiju
Prije 17 min0
Gastro
NAPRAVITE GRAH PO OVOM RECEPTU: Crveni luk pred sami kraj kuhanja propržiti na ulju, pa dodati zajedno sa...
15. Dec. 20252
Gastro
OD KOGA ĆEMO NAUČITI TRIKOVE OD LAZANJAMA AKO NEĆEMO OD NJIH: Ovaj italijanski kuhar zanat je učio od svoje bake
16. Dec. 20250
Gastro
BRZI RUČAK SRIJEDOM: Danas pravimo tradicionalno tursko jelo s mljevenim mesom… (VIDEO)
17. Dec. 20250
Gastro
KAD VAM SE GOSTI IZNENADA NAJAVE: Napravite ovaj brzi, kremasti kolač bez pečenja - sa samo 10 minuta (VIDEO)
16. Dec. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.