Ekonomija
ČOKOLADA POSTAJE LUKSUZ?: Cijene otišle u nebo, ali potražnja ne jenjava
08. Jul. 20250
Prijatno!
Gastro
26. Maj 2021 26. Maj 2021
0
Potrebna su vam samo tri sastojka.
Sastojci:
– 100 g maslaca
– 4 kašike javorovog sirupa ili meda
– 40 g kakaa
Priprema:
U jednu posudu prosijte nezaslađeni kakao.
Na umjerenoj temperaturi otopite maslac, dodajte med ili javorov sirup pa promiješajte da se sve lijepo sjedini.
Odmah prelijte preko prosijanog kakaa pa ponovo miješajte da se sastojci lijepo povežu.
Smjesu izlijte u slikonske kalupe za praline ili pleh obložen papirom za pečenje pa lijepo poravnajte.
Stavite u zamrzivač i pričekajte da se u potpunosti stisne.
Ovisno o tome koliko je debela čokolada, to može potrajati od 30 minuta do dva sata.
Ako ste čokoladu izlili na papir za pečenje, nakon 15-20 minuta izvadite je iz zamrzivača pa nožem napravite pravilne kocke ili pločice i vratite ponovno u zamrzivač da se stisne do kraja.
Kad se u potpunosti stisne, čokolada će dobiti lijep sjaj.
Čokoladu držite na hladnom.
U čokoladu, dok je još tekuća, možete dodati orašaste plodove, suho voće ili začine po želji, piše N1.
Prijatno!
Ekonomija
ČOKOLADA POSTAJE LUKSUZ?: Cijene otišle u nebo, ali potražnja ne jenjava
08. Jul. 20250
Društvo
ALARMANTNO: Na tržište BiH isporučena čokolada u kojoj je utvrđena prisutnost...
14. Feb. 20250
Ekonomija
LOŠA ŽETVA U AFRICI DIGLA CIJENE ČOKOLADE: Evo koliko ćemo platiti za 100 grama omiljene poslastice
15. Dec. 20240
Ekonomija
RADNICIMA KASNILE PLATE I PO DVA MJESECA: Poslije više od sto godina poslovanja čuveni proizvođač "Nebeskih pralina" zatvara svoja vrata
08. Nov. 20240
Regija
DAVOR IVO STIER PORUČIO POLITIČARIMA U BiH: "Vrijeme vam istječe, gubite prilike i novce"
Prije 2 min0
Društvo
PRODAVNICA SLATIKIH I SLANIH PECIVA: Mostar: “Palestinska kuća” otvorila vrata u Mostaru
Prije 6 min0
Politika
IZ SDA O NAJAVI RASPADA KOALICIJE SA DF-om U TUZLANSKOM KANTONU: "Vlada i većina funkcionišu dobro, SDA i DF su ozbiljne stranke!"
Prije 24 min0
Politika
CRNADAK IH JE ODAVNO PROČITAO: "SNSD polako odustaje i od referenduma i od nasilne blokade"
Prije 30 min0
Gastro
HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Danas pravimo domaće klepe prema tradicionalnoj recepturi, nema im ravnih (VIDEO)
16. Sep. 20250
Gastro
AKO NEMATE VREMENA ZA DUGO STAJANJE PORED ŠPORETA; OVO UVIJEK "PALI": Napravite zapečeni punjeni krompir
16. Sep. 20250
Gastro
JESENSKI DRAGULJ - KUKURUZ: Snižava holesterol, pomaže probavi, mozgu i želucu, a najzdraviji je kada se priprema na jedan način...
16. Sep. 20250
Gastro
TRIK JE VRLO JEDNOSTAVAN: Napravite domaću puru prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
Prije 14h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.