Ekonomija
ČOKOLADA POSTAJE LUKSUZ?: Cijene otišle u nebo, ali potražnja ne jenjava
08. Jul. 20250
Prijatno!
Gastro
26. Maj 2021 26. Maj 2021
0
Potrebna su vam samo tri sastojka.
Sastojci:
– 100 g maslaca
– 4 kašike javorovog sirupa ili meda
– 40 g kakaa
Priprema:
U jednu posudu prosijte nezaslađeni kakao.
Na umjerenoj temperaturi otopite maslac, dodajte med ili javorov sirup pa promiješajte da se sve lijepo sjedini.
Odmah prelijte preko prosijanog kakaa pa ponovo miješajte da se sastojci lijepo povežu.
Smjesu izlijte u slikonske kalupe za praline ili pleh obložen papirom za pečenje pa lijepo poravnajte.
Stavite u zamrzivač i pričekajte da se u potpunosti stisne.
Ovisno o tome koliko je debela čokolada, to može potrajati od 30 minuta do dva sata.
Ako ste čokoladu izlili na papir za pečenje, nakon 15-20 minuta izvadite je iz zamrzivača pa nožem napravite pravilne kocke ili pločice i vratite ponovno u zamrzivač da se stisne do kraja.
Kad se u potpunosti stisne, čokolada će dobiti lijep sjaj.
Čokoladu držite na hladnom.
U čokoladu, dok je još tekuća, možete dodati orašaste plodove, suho voće ili začine po želji, piše N1.
Prijatno!
Ekonomija
ČOKOLADA POSTAJE LUKSUZ?: Cijene otišle u nebo, ali potražnja ne jenjava
08. Jul. 20250
Društvo
ALARMANTNO: Na tržište BiH isporučena čokolada u kojoj je utvrđena prisutnost...
14. Feb. 20250
Ekonomija
LOŠA ŽETVA U AFRICI DIGLA CIJENE ČOKOLADE: Evo koliko ćemo platiti za 100 grama omiljene poslastice
15. Dec. 20240
Ekonomija
RADNICIMA KASNILE PLATE I PO DVA MJESECA: Poslije više od sto godina poslovanja čuveni proizvođač "Nebeskih pralina" zatvara svoja vrata
08. Nov. 20240
Sport
LOŠA NOĆ ZA "ORLOVE": Englezi nanijeli težak poraz Srbiji
Prije 2h0
Zabava
KIPAR POMOGAO BOSNI I HERCEGOVINI: Rumunija napravila veliki kiks
Prije 2h0
Sport
SERGEJ BARBAREZ NAKON PORAZA OD AUSTRIJE: "Zaslužili smo više, dobro je pa ima i revanš"
Prije 2h0
Vijesti
DOBILI I KAZNE: Policija u Doboju oduzela zastave Republike BiH navijačima koji su krenuli na utakmicu
Prije 2h0
Gastro
NEDJELJA JE DAN ZA BRZE NESQUIK KOCKE: Napravite sočan i kremast kolač po ovom receptu
07. Sep. 20250
Gastro
SAD JE PRAVO VRIJEME: Na brzinu napravite kolač od šljiva prema našoj recepturi...
Prije 18h0
Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINJSTVA: Jednostavan kolač s kruškama i orasima koji uspijeva baš svima
08. Sep. 20250
Gastro
JEDNOSTAVAN RUČAK KOJI MOŽETE PONIJETI I NA POSAO: Pesto umak pomiješajte sa tjesteninom...
Prije 5h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.