POTREBNA SU VAM SAMO TRI SASTOJKA: Evo kako napraviti domaću čokoladu

Prijatno!

  • Gastro

  • 26. Maj 2021  26. Maj 2021

  • 0

Potrebna su vam samo tri sastojka.

Sastojci:

– 100 g maslaca

– 4 kašike javorovog sirupa ili meda

– 40 g kakaa

Priprema:

U jednu posudu prosijte nezaslađeni kakao.

Na umjerenoj temperaturi otopite maslac, dodajte med ili javorov sirup pa promiješajte da se sve lijepo sjedini.

Odmah prelijte preko prosijanog kakaa pa ponovo miješajte da se sastojci lijepo povežu.

Smjesu izlijte u slikonske kalupe za praline ili pleh obložen papirom za pečenje pa lijepo poravnajte.

Stavite u zamrzivač i pričekajte da se u potpunosti stisne.

Ovisno o tome koliko je debela čokolada, to može potrajati od 30 minuta do dva sata.

Ako ste čokoladu izlili na papir za pečenje, nakon 15-20 minuta izvadite je iz zamrzivača pa nožem napravite pravilne kocke ili pločice i vratite ponovno u zamrzivač da se stisne do kraja.

Kad se u potpunosti stisne, čokolada će dobiti lijep sjaj.

Čokoladu držite na hladnom.

U čokoladu, dok je još tekuća, možete dodati orašaste plodove, suho voće ili začine po želji, piše N1.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...