Zdravlje
NEOČEKIVANI REZULTATI NOVOG ISTRAŽIVANJA: Ukoliko svakodnevno jedete čokoladu – ovo trebate znati…
30. Mar. 20240
Prijatno!
Gastro
26. Maj 2021 26. Maj 2021
0
Potrebna su vam samo tri sastojka.
Sastojci:
– 100 g maslaca
– 4 kašike javorovog sirupa ili meda
– 40 g kakaa
Priprema:
U jednu posudu prosijte nezaslađeni kakao.
Na umjerenoj temperaturi otopite maslac, dodajte med ili javorov sirup pa promiješajte da se sve lijepo sjedini.
Odmah prelijte preko prosijanog kakaa pa ponovo miješajte da se sastojci lijepo povežu.
Smjesu izlijte u slikonske kalupe za praline ili pleh obložen papirom za pečenje pa lijepo poravnajte.
Stavite u zamrzivač i pričekajte da se u potpunosti stisne.
Ovisno o tome koliko je debela čokolada, to može potrajati od 30 minuta do dva sata.
Ako ste čokoladu izlili na papir za pečenje, nakon 15-20 minuta izvadite je iz zamrzivača pa nožem napravite pravilne kocke ili pločice i vratite ponovno u zamrzivač da se stisne do kraja.
Kad se u potpunosti stisne, čokolada će dobiti lijep sjaj.
Čokoladu držite na hladnom.
U čokoladu, dok je još tekuća, možete dodati orašaste plodove, suho voće ili začine po želji, piše N1.
Prijatno!
Zdravlje
NEOČEKIVANI REZULTATI NOVOG ISTRAŽIVANJA: Ukoliko svakodnevno jedete čokoladu – ovo trebate znati…
30. Mar. 20240
Ekonomija
GRAĐANI SE MOLE NA OPREZ: Opasna Milka čokolada u kojoj je pronađena plastika isporučena u Bosnu i Herrcegovinu
27. Feb. 20240
Ekonomija
PRIJETI NESTAŠICA ČOKOLADE U CIJELOM SVIJETU: Ovo je glavni razlog...
25. Feb. 20240
Društvo
BUDITE OPREZNI PRI KUPOVINI: U popularnoj čokoladi pronašla insekte
22. Nov. 20230
Mini market
„NIKADA NEĆETE BITI DRŽAVA…“: Burne reakcije na društvenim mrežama, nakon Dodikovog istupa oglasili se Vedran Džihić i Jasmin Mujanović...
Prije 30 min0
Politika
ZLATKO MILETIĆ UZBURKAO DUHOVE: „Vučić treba biti ratni zločinac ovdje. Iako on tvrdi da je nosio kišobran…“
Prije 34 min1
Hronika
UŽAS U CENTRU SARAJEVA: U saobraćajnoj nezgodi ima povrijeđenih, Hitna pomoć i policija na licu mjesta…
Prije 51 min0
Regija
PREOKRET U ISTRAZI: Novinar Timesa otkriva - Svjedokinja s mjesta zločina prepoznala Legiju na fotografiji…
Prije 1h0
Gastro
STARINSKI KOLAČ BEZ BRAŠNA: Štangle od oraha po receptu iz 1956.
22. Apr. 20240
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
Prije 17h0
Gastro
JEFTIN, SOČAN, A USPIJEVA SVIMA: Ako volite egzotični ukus kokosa, ovo je idealan recept za vas
23. Apr. 20240
Gastro
TOPI SE U USTIMA: Na brzinu napravite desert s istoka i oduševite ukućane… (VIDEO)
23. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.