O OVOME BRUJI ŠPANIJA: Zbog čega je Zinedine Zidane iznenada odlučio napustiti Real Madrid?

Francuz je u dva mandata na klupi "Kraljeva" osvojio 11 trofeja. Real je vodio u 263 utakmice u dva mandata.

  • Sport

  • 27. Maj 2021  27. Maj 2021

  • 0

Zinedine Zidane odlučio je napustiti klupu Real Madrida.

Dugo su španski mediji pisali o Zidaneovom odlasku. To se na kraju i dogodilo, a predsjednik Florentino Perez nije imao nikakve šanse da promijeni njegovu odluku.

Madridski mediji tvrde da se Zidane mnogo lakše odlučio na odlazak, jer nije oprostio Florentinu Perezu ispad u javnosti krajem prošle godine.

Tada je predsjednik Reala javno rekao da bi 48-godišnji stručnjak dobio otkaz da je ekipa ispala u grupnoj fazi Lige prvaka i to se nije dopalo Zidaneu.

Oduvijek je smatrao da se o takvim stvarima treba razgovarati u četiri oka i ovaj ispad nikada nije oprostio prvom čovjeku kluba.

Zbog toga je, navodno, na kraju i mnogo lakše donio odluku o odlasku, a ostaje nam da vidimo gdje će Zidane nastaviti trenersku karijeru.

Kao kandidati za Zidaneovog nasljednika na klupi Real Madrida spominju se Max Allegri, Antonio Conte i Raul Gonzalez.

Francuz je u dva mandata na klupi "Kraljeva" osvojio 11 trofeja. Real je vodio u 263 utakmice u dva mandata.

Od tog broja dobio je 174 meča, 53 puta su utakmice završavale neriješeno i doživio je samo 36 poraza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...