"SB" NA LICU MJESTA; ČAUŠEVIĆ PUKAO PRED KAMERAMA: "Ja sam moralna vertikala, kunem se Bogom. Žrtva sam..."

Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kazao je kako je osuđen samo zbog toga što je razotkrio "kriminal koji se radi u pravosudnim institucijama".

  • Vijesti

  • 27. Maj 2021  27. Maj 2021

  • 1

Poručio je: "Ja sam moralna vertikala za Ranka Debevca, Dubravka Čamparu i Olega Čavku, kunem se Bogom."

Optužio je Debevca da je sve vrijeme vršio pritisak na Tužilaštvo i Sud, da podignu optižnicu i osude ga.

“Sve ovo ne bi bilo moguće da nisu dva najveća kriminalca ovdje – Oleg Čavka i Dubravko Čampara. Ranko Debevac je sve započeo i krenula je odmazda na mene”, rekao je Čaušević.

Poručio je da će se žaliti na ovu presudu, jer žele da mu oduzmu sve što je pošteno zaradio i naslijedio.

“Popularno je pričati o korupciji da bih se ja optužio. Što se tiče imovine, ja 27 godina radim. U 1976. godini registrovao sam prvo preduzeće. Bio sam najbolji student, a onda direktor preduzeća, direktor u četiri banke, radio kao pomoćnik u Ministarstvu finansija, bio direktor UIO-a itd. Ispalo je da nisam feninga zaradio. Ja nijednu svoju nekretninu nisam kupio na nezakonit način. Nisam žrtva politike, već pravosuđa, Ranka Debevca”, rekao je Čaušević.

Istaknuo je kako je smiren, jer je znao za presudu prije tri dana od ljudi iz Banje Luke.

“Moj je život pri kraju. Vjerujete mi ili nemojte. Ja sam moralna vertikala za Ranka Debevca. Pogotovo za Olega Čavku i Dubravka Čamparu, kunem se Bogom. To su pravi kriminalci”, rekao je Čaušević.

On je pred novinarima priznao da su mu oduzeta tri stana, ali nije otkrio odakle mu novac za kupovinu tolikog broja nekretnina.

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter zabilježio na licu mjesta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...