KAKAV GOSPODIN: Mandžukić u stilu napustio Milan, o njegovom potezu bruji Italija...

Mario Mandžukić je početkom ove godine stigao u Milan kao slobodan igrač nakon što je skoro godinu dana bio bez kluba. Potpisao je ugovor do kraja ove sezone, ali se nije previše naigrao.

  • Sport

  • 28. Maj 2021  28. Maj 2021

  • 1

Hrvatski napadač u dresu "Rossonera" odigrao je svega 11 utakmica na kojima je većinom ulazio s klupe te se nije uspio upisati u listu strijelaca.

Bilo je jasno da Mandžukić na kraju ove sezone neće produžiti ugovor sa Milanom, jer nije dobio nikakvu ponudu.

Putem Instagrama se oprostio od kluba sa San Sira i bez kluba će i zvanično biti na kraju narednog mjeseca, kada će imati šansu da kao slobodan igrač pronađe novi angažman.

"Bilo je zadovoljstvo igrati za Milan. Zahvalan sam klupskom rukovodstvu što su mi dali priliku i i stručnom štabu na predanom poslu i mojim saigračima koji su ne samo odlični igrači, već i sjajna grupa."

"Sretan sam što smo uspjeli vratiti ovaj klub u Ligu prvaka, gdje i pripada. Svima u klubu želim sve najbolje u budućnosti", završio je Mandžukić.

Međutim, prije odlaska iz Milana, iskusni napadač uspio je još jednom da oduševi fudbalsku javnost u Evropi.

Mandžukić je zbog povreda propustio skoro cijeli finiš sezone i odlučio je da neće primiti platu od Milana, jer je nije zaradio pošteno.

On je odlučio da plate za mart, april i maj donira u humanitarne svrhe, čime je još jednom dokazao da ima zaista veliko srce. Ovaj novac će biti doniran klupskom udruženju koje pomaže djeci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...