"SB" NA LICU MJESTA: Istraga u slučaju "Dženan Memić", pogledajte ko je jutros nenajavljeno stigao u Sud BiH (FOTO)

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine nastavljeno je saslušanje svjedoka u predmetu "Dženan Memić".

  • Vijesti

  • 28. Maj 2021  28. Maj 2021

  • 0

Kako je rekao advokat porodice Memić Ifet Feraget, danas će iskaze davati i Ljubo Seferović, koji je u Kantonalnom sudu u Sarajevu dva puta oslobođen za smrt Dženana Memića. Do sada je osam osoba u ovom predmetu dobilo status zaštićenog svjedoka.

Riječ je o istrazi protiv Hasana Dupovca, Zijada Mutapa i Josipa Barića, koji su osumnjičeni za organizirani kriminal i pomoć počiniocu nakon krivičnog djela. Istraga je proširena na još šest osoba.

U Tužilaštvo BiH s Ljubom su došle i njegova supruga Vasvija Sejdović i njihove dvije kćerke. Podsjetimo, slučaj Seferovića (Ljubo i Bekrija) je na Vrhovnom sudu nakon što su dva puta oslobođeni za izazivanje navodne saobraćajne nesreće u kojoj je stradao Dženan Memić.

Porodica Memić od početka tvrdi kako je Dženan Memić ubijen.

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter zabilježio na licu mjesta.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...