VOJNI ANALITIČAR O NABAVCI BORBENIH AVIONA: "Hrvatska nije mogla dozvoliti da bude Gaza, a Srbija Izrael..."

Vojni analitičar Marinko Ogorec komentirao je odluku Vlade Hrvatske o kupnji 12 francuskih borbenih zrakoplova Rafale.

  • Regija

  • 29. Maj 2021  

  • 6

Smatra da je za Hrvatsku nabavka priuštiva, jer sigurnost nema cijenu.

Hrvatska je bila na prekretnici i nikako nije smjela dopustiti da ona bude na nekom eventualnom odmjeravanju snaga Gaza, a Srbija Izrael, govori Ogorec.

“Vidjeli smo što znači ne imati ratnu avijaciju, te se lekcije sjećamo s početaka Domovinskog rata”, rekao je Ogorec Večernjem listu.

I Ante Kotromanović, bivši ministar odbrane u vladi Zorana Milanovića, smatra da je Vlada te zemlje izabrala dobre avione.

”Rekao bih da sam sretan i zadovoljan zato što smo napokon okončali jedan dugotrajni postupak na jedan fer, korektan, transparentan način, gdje se kompletan vojno-civilni vrh ujedinio oko te odluke, uključujući predsjednika države i premijera. Za razliku od prošlog postupka, koji je bio nakaradan, pa smo vidjeli da to baš nije išlo”, komentirao je Kotromanović.

Bivši hrvatski ministar odbrane rekao je da je premijer te zemlje očito shvatio da nešto mora učiniti sam, pa je postupak prebacio u vladu. Prema njegovom mišljenju, Hrvatska ima jedno vrhunsko borbeno zrakoplovstvo, koje će služiti idućih tridesetak godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...