ZAGRLJAJ KOJI JE POSTAO HIT NA INTERNETU: Visoko podigao suprugu pa otkrio kako je nadmudrio najboljeg trenera na svijetu...

Njemački trener osvojio je naslov pobjednika Lige prvaka nakon što je u finalu sa 1:0 savladao favorizirani Manchester City, pa ludo proslavio s obitelji na stadionu Dragao u Portu.

  • Šareni svijet

  • 30. Maj 2021  

  • 0

Thomas Tuchel napravio je pravo čudo u četiri mjeseca na klupi Chelsea. Njemački trener osvojio je naslov pobjednika Lige prvaka nakon što je u finalu sa 1:0 savladao favorizirani Manchester City, pa ludo proslavio s obitelji na stadionu Dragao u Portu.

Koji je recept za rušenje Guardiole i društva? Evo šta je kazao u izjavi nakon velikog finala. 

image Foto: Afp

"To je najvažnija utakmica u Europi, izuzetno finale i pobijedili smo, to je nevjerovatno. Jako sam ponosan, ali bio sam ponosan i prije jer imam svako povjerenje u ovu ekipu, to je vrlo, vrlo jaka grupa igrača. Znali smo da nismo favorit, ali smo jaka grupa igrača, zajedno smo i sve je moguće. Napravili smo to dva puta (pobijedili City) u prvenstvu, u kupu i sada treći put", kazao je Tuchel nakon trijumfa svoga tima.

image Foto: AFP

"Željeli smo veći posjed lopte, ali bilo je teško u prvim minutama. Na kraju prvog poluvremena bilo je bolje, stvorili smo nekoliko vrlo opasnih kontranapada, ali bila je to vrlo teška borba (...) Bilo je to moje drugo finale, bio sam sretan što sam prošle godine bio u finalu, ali ovo je na neki način bilo drugačije, osjećao sam to. Moji igrači sada su bili vrlo odlučni da pobjede u ovoj utakmici, htio sam da budemo kamenčić koji će ih smetati. Zamolio sam svakog od njih jednu stvar, da podignu razinu igre, da se usude napraviti stvari kad imaju loptu. Kai Havertz je bio hrabar, jak i odgovorio je", dodao je.

imageFoto: AFP image Foto: AFP

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...