DRAMA U CHELSEAJU NAKON PORAZA U ZAGREBU: Tuchel dobio otkaz, već se nagađa o mogućem nasljedniku 

Thomas Tuchel u ovu sezonu ušao je sa samo tri pobjede i čak tri poraza u tek sedam utakmica. Jako loše za tako skupu ekipu...

  • Sport

  • 07. Sep. 2022  07. Sep. 2022

  • 1

Thomas Tuchel (49) nije imao sreću kakvu je imao Jose Mourinho kad ga je Dinamo Maksimiru prije godinu dana samljeo s 3:0. Portugalac je tada ostao na klupi Tottenhama, za razliku od njemačkog trenera koji je odmah dobio otkaz. Vlasnik kluba Amerikanac Todd Boehly (48) uživo je gledao utakmice iz maksimirske svečane lože i očito mu je prekipjelo. 

Chelsea stoji loše u prvenstvu, u Ligi prvaka se obrukao, a ljetos je vlasnik uekipu uložio 300 miliona eura. Amerikanac mu to nije mogao oprostiti, iako nije baš da Amerikanci u svojim nacionalnim sportovima imaju običaj mijenjati trenera tokom sezone. 

Thomas Tuchel za vikend je trebao jubilarni 100. put voditi Chelsea kao trener. Ostat će zapisano da je u maju 2021. odveo Chelsea do titule osvajača Lige prvaka. Osvojio je nakon toga i UEFA Superkup, kao i Klupsko prvenstvo svijeta. U 99 utakmica upisao je 62 pobjede, 19 remija i 18 poraza. Međutim, u ovu sezonu ušao je sa samo tri pobjede i čak tri poraza u tek sedam utakmica. Jako loše za takvu ekipu... 

"Izražavamo zahvalnost Tuchelu i njegovom štabu na svim njihovim naporima za vrijeme provedeno u klubu. Ostat će upisan u povijest Chelseaja nakon osvajanja Lige prvaka, Superkupa i Svjetskog klupskog prvenstva. Novi vlasnici kluba su tu 100 dana i vjeruju da je pravo vrijeme za ovu tranziciju", stoji u priopćenju Chelseaja. 

BBC već javlja da u Chelseau razmišljaju o Grahamu Potteru i Mauriciju Pochettinu kao mogućim nasljednicima Tuchela. 

Graham Potter (lijevo) i Mauricio Pochettino (desno)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...