HTIO VELIKU SRBIJU, A DOBIO VELIKU BRITANIJU: Zavirite u unutrašnjost zatvora u koji je smješten RATNI ZLOČINAC RADOVAN KARADŽIĆ

Ratni zločinac Radovan Karadžić, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida i drugih ratnih zločina, smješten je u zatvor na ostrvu Wight u Velikoj Britaniji.

  • Društvo

  • 30. Maj 2021  30. Maj 2021

  • 3

U istom zatvoru kazne su služili neki od najozloglašenijih britanskih kriminalaca, poput mafijaša braće Cray, masovnih ubica Peter Sutkliff i Ian Brady i zlostavljača djece nekadašnje rock zvijezde Gary Glitter.

Osvetnički napadi

Lokalne novine “Isle of Wight County Press” navode da je ovaj zatvor odabran zbog straha od osvetničkih napada na Karadžića.

U zatvoru poznatom pod ranijim imenom Parkhurst ta opasnost je smanjena, jer su ostali osuđenici većinom seksualni prijestupnici, a 40 posto njih starije je od 50 godina.

Tabloid “The Sun” piše da muslimani čine 10 posto populacije ovog zatvora u kojem kaznu služi oko 1.000 osuđenika. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...